Haberler

Engellilerin "Sembolik Askerlik" Heyecanı

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası kapsamında 1 günlük temsili askerlik töreni yapıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı tarafından Engelliler Haftası kapsamında 1 günlük temsili askerlik töreni yapıldı.

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Kışlasında düzenlenen törene Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Kastamonu Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, engellilerin aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. Bir günlük askerlik sevincini yaşayan 34 engelli ilk olarak, silahlara el basarak, askerlik yemini etti.

Yemin töreninden sonra terhis belgelerini Vali Erdoğan Bektaş, Garnizon Komutanı Ali Çardakçı ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın elinden alan engelli askerler, davul zurna eşliğinde sevinçlerini gösterdi.

Davul zurna eşliğinde karşılanan erlere askeri kıyafetlerini giyerek, bir gün boyunca askerlik hakkında genel bilgi verildi. Daha sonra engelli erler, askerlik konularında temel eğitime tabi tutuldu. Ant içen erlere protokol üyeleri tarafından terhis belgeleri verilirken ayrıca günün anısına Türk Bayrağı hediye edildi.

Törende konuşma yapan Kastamonu İl Jandarma Komutanı Albaya Tevfik Anzerlioğlu, "Bilindiği üzere Anayasa'mızın 72'inci maddesinde vatan hizmeti, 'Her Türk'ün hakkı ve ödevi' olarak düzenlenmiş olup, askerlik kanunu kapsamında silahaltına alınmaları mümkün olmayan, engelli vatandaşlarımızın bu kutsal görevi yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla İl Jandarma Komutanlığı kışlasında toplanmış bulunuyoruz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin ayrılmaz bir parçası olan ve 175'inci yılını şan ve şerefle kutlayan Türkiye Cumhuriyeti jandarması saflarında temsili askerlik hizmetini yerine getirmek için kışlamıza gelen bu engelli kardeşlerimiz, asker elbiselerini giymiş ve temel eğitimlerini almış halde heyecan ve coşku ile kahraman birer Mehmetçik olarak karşınızda gurur ve onurla durmaktadırlar" dedi.

Engelli askerlerin içtikleri ant'ın vatana ve millete hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Anzerlioğlu, "Askerlik her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Sizler biraz önce ettiğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker oldunuz. Bugün sizlere, kısa da olsa askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Sizlerin temel askerlik eğitimi almak için gösterdiğiniz gayret ve çabanız, içinizdeki umudu hiç kaybetmemeniz ve hayata tutunma adına gösterdiğiniz azim ve özveriniz her türlü takdirin üzerindedir" diye konuştu.

Engelli askerlerin ailelerine de seslenen Anzerlioğlu, şöyle konuştu: "Bugün askerlik hizmetini yerine getiren ve huzurlarınızda ant içen evlatlarınızın sevinç ve mutluluklarına katılıyor ve bunun haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu gençlerimizin kendilerine vatan savunmasında bir görev düştüğünde diğer askerlerimizden geri kalmayarak verilecek her görevi en iyi şekilde yerine getireceklerine olan inanç ve güvenimiz tamdır. Bu gençlerimizin bundan sonraki yaşamlarında da aynı gayret ve özveri içerisinde olacakları düşüncesi ile törenimize katılan sizlere tekrar teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum"

Ant içen engelli erler adına Uğur Demircioğlu, kendilerine yaşatılan bu duygudan dolayı arkadaşları adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından engelli askerlere hediyeleri verildi. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Erdoğan Bektaş Tahsin Babaş Kastamonu Yerel Haberler

title