Haberler

Engellilerin Kurs Bitirme Heyecanı

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü 12.Yılsonu sergisini engellilere yönelik açılan el sanatları ve takı kursu için yaptı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Halk Eğitim Müdürlüğü 12. Yılsonu sergisini engellilere yönelik açılan el sanatları ve takı kursu için yaptı.

Türkan Saylan Eğitim Kültür Merkezinde açılan sergide, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Ayvalık ve Altınova Şubesi üyelerinin zeytin çekirdeği eşyalardan, rengarenk örgülere, mumlardan takılara el emeklerini gösteren çalışmalar sergilendi. Sergi büyük beğeni topladı. Sergiye Kaymakam Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Anadolu Lisesi Müdür Veli Tuncay, HEM Müdürü Nurbin Kolsuz, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Halil Burgaz, Derneğin Altınova Şube Başkanı Güler Çaprazbuyruk, engelli kursiyerler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

"AHEM HALKIN HİZMETİNDE"

2012-2013 eğitim öğretim yılında 333 kurs açarak 7'den 77'ye toplam 7 bin kişiye eğitim verdiklerini kaydeden Ayvalık HEM Müdürü Nurbin Kolsuz, halk oyunlarından arıcılığa farklı kurslar açtıklarını söyledi. Kolsuz, "Sosyal, kültürel bütün faaliyetlerde varız. Halk Eğitim hizmetinizde. Aklınıza ne gelirse iletin. 30' a yakın alanımız var. Yaz döneminde de kapatmıyoruz kurslarımızı "dedi.

Kursiyer Kenan Uçar, Destek veren Kaymakam Nihat Nalbant ve usta öğreticilere teşekkür ederken Kursiyer Müjdat Kurt, sergide engellilerin neler başardığının görülebileceğini söyledi. Dernek yönetiminden Ali Oğuz, yeni bir araç alımı için başlattıkları kampanyaya Ayvalık halkının desteğini istedi.

Dernek Başkanı Halil Burgaz, 2005 yılından bu yana Belediye tarafından verilen yerde eğitim çalışmalarına devam edildiğini söyledi. Burgaz, "Devletin bize sağladığı 15 bin liralık malzeme desteği ile engelli kursiyerlerimize eğitim veriyoruz. Engelli arkadaşlarımızın el becerilerini geliştirmek, hayata adapte etmek ve onları yalnızlıktan uzaklaştırmak amacıyla bu eğitimler veriliyor" dedi.

"BURAYA GELDİKLERİ HER GÜN BİR TERAPİDİR"

HEM Ayvalık tarafından açılan 333 adet kursun hepsinin farklı ve faydalı olduğunu kaydeden Kaymakam Nihat Nalbant, iki kursun kendisi için çok özel olduğunu belirtti. Kaymakam Nalbant, "Bunlardan biri okuma yazma diğeri de engelli kardeşlerimiz için açılan bu kurstur. Ayvalık'ta 65 bin insanımızın yüzde 25'i yani sokakta gördüğünüz her 4 kişiden birini eğitimden geçiriyoruz. Engeli kardeşlerimizi de huzur buluyorum diyecekleri noktaya getirmek hedefimiz. Bu nedenle kursları 12 ay açık tutuyoruz. Buraya geldikleri her gün terapi demektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkan Saylan Nihat Nalbant Balıkesir Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title