Haberler

Engellilerin En Mutlu Günü

DİTİP Halle Westfalen Ayasofya Camii Derneği özürlü vatandaşlara akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıttı.

Almanya'da faaliyet gösteren Diyanet işleri Türk İslam Birliği (DİTİP) Halle Westfalen Ayasofya Camii Derneği ve Kırıkkale Belediyesi'nin işbirliğinde özürlü vatandaşlara akülü araba ve tekerlekli sandalye dağıtıldı.

Kırıkkale'nin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende yapılan protokol konuşmalarının ardından engellilere yönelik arkaçların dağıtımına geçildi. Aldıkları rapor ile belediyeye başvuruda bulunan 108 engelliye tekerlekli sandalye, akülü araç, engelli yemek masası, yürüteç ve işitme cihazı gibi medikal malzemeler dağıtıldı. Dağıtım töreninde Kırıkkale Vali Yardımcısı Elif Nur Bozkurt Tandoğan, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, kurum müdürleri, özürlü dernekleri, başkanları ve engelli vatandaşlar hazırk bulundu. Engellilere yönelik yardım kampanyasında emeği geçenlere günü anısına şilt takdim edildi.

AKÜLÜ ARACIM VAR, SIRA EVLENMEYE GELDİ

Tekerlekli sandalye ve akülü araçlarını alarak meydanda tur atan engelliler, bu sevinçlerini aileleriyle paylaştılar. Akülü aracına kavuşan yürüme engelli Mustafa Başaran, evlenmek isteğini belirterek"Bugünleri bize gösterenlerden Allah razı olsun. Kendimi kuşlar kadar özgür hissediyorum. Artık arabam da var. Şimdi sıra evlenmeye geldi. Emekliliğimde var. Gül gibi geçiniriz. Artık evlendirsinler beni" dedi.

Törende, engellilere 5 adet akülü araç, 58 adet tekerlikli sandalye, 18 adet yürüteç, 14 adet kol değneği ve 13 adet tuvalet koltuğu dağıtıldı.

Almanya Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Karabel, bugüne kadar Türkiye'de 30 TIR dolusu ve 300 bin lira değerindeki engelli malzemesi bağışI yaptıklarını belirtirken, yardımların devam edeceğini söyledi. Karabel, "Arkadaşlarımız bizi arayarak Kırıkkale'ye de bağış yapmamızı söyledi. Bizlerde hiç tereddüt etmedik" dedi.

Ayasofya Camii Derneği Başkanı Mustafa Şahinöz ise Almanya'da ikamet ettiklerini belitirken, "Kalbimiz her zaman burada. 'Sende katıl, senin de bir araban olsun' kampanyası doğrultusunda engellilerimizin gözü kulağı olmak için yola çıktık. Memleketimizin her köşesi bizimdir. Bir nebze de olsun sizlere yardımcı olabildiysek ne mutlu bize" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı ise, bu projeye destek veren, Almanya'dan bu etkinliği gerçekleştiren herkese teşekkür etti. Kırıkkale Engelliler ve Dostları Derneği ve Kırıkkale Belediyesi tarafından emeği geçenlere plaket verildi. Program sonunda engellilere ihtiyaçları dağıtılarak günün anısına fotoğraf çektirildi. Dernek yöneticileri daha sonra t Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde de 8 adet engelli aracı dağıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title