Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Engelliler Haftası kapsamında Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu ve Bartın'da tören düzenlendi.

Engelliler Haftası kapsamında Sakarya, Kocaeli, Zonguldak, Bolu ve Bartın'da tören düzenlendi.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığına gelen 30 engelli, nöbet tuttu, devriye gezdi, kimlik kontrolü yaptı, patates ve soğan soydu.

Komutanlık eğitim sahasında düzenlenen törende 30 engelli yemin etti.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, törende, engelli gençleri askere getiren anne ve babalara teşekkür etti. Türk milletinin her kesimiyle milli menfaatlere yönelen her türlü tehditle baş etmeye muktedir olduğunu vurgulayan Coş, "Bugün burada şahit olduğumuz tablo bunun teminatlarından birisidir. Bu yiğit engelli askerlerimizi yürekten kutluyorum, tebrik ediyorum. Onları bu günlere yetiştiren ailelerine ne kadar teşekkür etsek azdır." dedi.

Hakkari'deki terör saldırısında şehit olan askerlere rahmet dileyen Coş, şöyle konuştu:

"Kahraman ordumuz, güvenlik kuvvetlerimiz, alçaklıkta sınır tanımayan bu saldırılara karşı kahramanca mücadele etmekte ve bütün saldırılarda şehit düşen askerlerimizin, gazilerimizin intikamını en iyi şekilde almaktadır. Bu saldırı sonrası terör örgütüne büyük darbe vurulduğunu memnuniyetle öğrendik. Buradan silahlı kuvvetlerimizi ve güvenlik kuvvetlerimizi tebrik ediyor, onlara bu kutlu coğrafyadan Sakarya'dan iyi dileklerimizi gönderiyoruz."

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Emin Dursun da dün engelli asker adaylarına kına yakıldığını hatırlattı.

Dursun, "Bu evlatlara yeter ki fırsat verin. Yapamayacakları hiçbir şey yoktur. 'Fiziki engel nedir ki yeter ki gönüllerde engel olmasın' diyerek bize en huzurlu günü yaşattılar. Yemin töreninden önce nöbet tuttular, eğitim yaptılar, emniyet ve asayiş devriyesine çıktılar, kimlik kontrolü yaptılar. Mutfakta da soğan ve patates soydular. Kendilerini kutluyorum. İçlerindeki bu ant, Nusaybin, Yüksekova ve Şırnak dağlarında yankılanıyor. Bundan emin olun." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından engelli askerlere terhis belgeleri verildi.

Kocaeli

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığında düzenlenen törende, 17 engelli askerlik heyecanı yaşadı.

Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, törende, Engeliler Haftası dolayısıyla Türkiye'nin farklı yörelerinde engellilerin askerlik heyecanı yaşadığını belirtti.

Engellilerin de her Türk vatandaşı gibi askerlik gururunu yaşadığına işaret eden İmren, "Kutsal vatandaşlık görevinizi yerine getirmek için burada bulunmaktasınız. Askerlik yemin törenine, üniformanızı giyerek ve kısa sürede selam verme alarak hazırlandınız. Biraz sonra bayrağa ve silaha el basarak yemin edeceksiniz. Bu yemin ile ülkemiz ve milletimize olan bağlılığınızı bir kere daha göstereceksiniz. Bir günlük temsili askerlik sonunda terhis belgelerinizi alarak kutsal vatandaşlık ve askerlik görevinizi tamamlayacaksınız." şeklinde konuştu.

Daha sonra 17 engelli, temsili askerlik kapsamında tören alanında kurulan stantlardaki Türk bayrağı ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Zonguldak

Zonguldak'ta 48 engelli, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığında düzenlenen törenle, "askerlik gururunu" yaşadı.

Komutanlığa gelen engellilere, kendilerini karşılayan askerler tarafından üniformaları giydirildi.

Engelliler, komutanlık spor salonunda düzenlenen törende, yemin etti.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, burada konuşma yaptı. Yaş kütüğüne plaket çakan engellilere terhis belgeleri protokol üyelerince verildi.

Etkinliğe, Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Zonguldak Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Necip Topuz, İl Jandarma Alay Komutanı Haluk Selvi ve Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ile çok sayıda davetli katıldı.

Bolu

Bolu'da 2. Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen programda, 10 engelli, Türk Bayrağı ve silah üzerine ellerini koyarak yemin etti.

Temsili askerlik uygulamasına katılan erler adına Necati İşler, duygu ve düşüncelerini içeren bir konuşma yaptı. Programda engelli askerlerden Ali Topaç "Bu Vatan Bizim" adlı şiiri okudu, Necati İşler de yaş kütüğüne plaket çaktı.

Törene katılan ailelerin duygusal anlar yaşadığı program, temsili askerlik uygulamasına katılan erlerin Komando Andı'nı söylemelerinin ardından sona erdi.

Törene Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Ağcan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Özgür Ercan, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Türker Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Mustafa Kızılkaya, davetliler ve engelli yakınları katıldı.

Bartın

Bartın İl Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen 30 engelli, tıraş olup, eğitim için üniformalarını giydi. Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Jandarma Albay Tekin Aktemur'un konuşmasının ardından engelliler, Türk bayrağı ile silahların yer aldığı stantlara gelerek yemin etti.

Protokol üyeleri tarafından engellilere terhis belgelerinin verilmesinin ardından tören geçişi yapıldı.

Törene, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir, Belediye Başkanı Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Seyfettin Öselmiş ile engelli aileleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Sakarya Bartın Bolu Politika Güncel Haberler

title