Haberler

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Heyecanı

Artvin'de Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 37 engelli, bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Artvin'de Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 37 engelli, "temsili askerlik" uygulamasıyla bir günlük askerlik heyecanı yaşadı.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Artvin Jandarma Komutanlığına aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 37 kişi, temsili askerlik için yakınlarının yardımıyla asker elbisesi giydi.

Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, törende yaptığı konuşmada, Türk ordusunun milletin bağrından çıktığını belirterek, "Askerlik Kanunu kapsamında, silah altına alınmaları mümkün olmayan engelli vatandaşlarımızın bu hak ve ödevlerini sembolik olarak yerine getirmelerini sağlamak maksadıyla bu günü tertipledik" dedi.

Çelik, temsili askerlik yapan engellilere şöyle seslendi:

"Askerlik her Türk gencinin yapması gereken kutsal bir görevdir. Sizler bu üniforma ve edeceğiniz kutsal askerlik yemini ile tam bir asker olacaksınız. Bugün sizlere, kısa da olsa kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak sizleri aramızda görmekten dolayı mutluluk duyuyoruz."

Askerler adına konuşma yapan bedensel engelli jandarma er Ali Avcı, böyle kutsal vazifeyi bir günlüğüne de olsa yapmanın kendilerini duygulandırdığını söyledi. Avcı, askeri elbisenin içinde olmaktan ve askerlik vazifesini yerine getirmekten gurur duyduğunu belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan ilgililere teşekkür etti.

Ümit Mert Saatçi'nin okuduğu "Komando" adlı şiir ise katılımcıları duygulandırdı.

Vali Kemal Cirit, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Mutlu Çat, Artvin Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Hatice Nur Ersöz'ün katıldığı törende, konuşmaların ardından askerlik yemini eden engellilerin katılımıyla tören geçişi düzenlendi.

Tören, Cirit ve protokol üyelerinin askerlere terhis belgelerini vermelerinin ardından sona erdi. - Artvin

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Mustafa Çelik Kemal Cirit Artvin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Türk Bayrağı Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title