Haberler

Trabzon'da Engellilerin Akülü Araç Hayali Gerçek Oldu

Güncelleme:

Ortahisar Belediyesi ile 21. Yüzyıl Anadolu Vakfının iş birliğiyle 85 akülü araba, Trabzon'da engelli vatandaşlara dağıtıldı.

Ortahisar Belediyesi ile 21. Yüzyıl Anadolu Vakfının iş birliğiyle 85 akülü araba, Trabzon'da engelli vatandaşlara dağıtıldı. Hayalleri gerçek olan engelliler, akülü araçlarına kavuşmanın sevincini yaşadı.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen akülü araba dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, Ortahisar Belediyesi olarak, Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve 21. Yüzyıl Anadolu Vakfının katkılarıyla güzel bir işi başardıklarını söyledi.

Bunun kendileri için vazife olduğunu dile getiren Genç, "Engelli vatandaşlarımıza bir lütufta bulunmuyoruz, sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu vazifeyi icra ediyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a minnettarız. Son 10 yılda vatandaşlarımızın ülkenin bütün hastanelerinden eşit derecede hizmet alması Genel Başkanımız ve Başbakanımızın sayesindedir" dedi.

21. Yüzyıl Anadolu Vakfı Başkanı Muharrem Usta ise Türkiye'deki engelli oranının son yıllarda azaldığını belirterek, "Engelli vatandaşlarımızla yakın ilişkiler içerisindeyim. Toplumun gözünde engelli deyince maalesef bizlerle eşit hakları olmayan bir algı var. Engellilerle bizlerin hakları eşittir. Onların bizden, bizlerin de onlardan farkı yoktur" dedi.

Usta, engelli bireyleri hayata bağlamak için güzel bir adım attıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bugün akülü arabalarını alacak arkadaşlarımız kendilerine yardım edilmiş algısına kapılmasınlar. Biz onlara yardım için gelmedik. Engelli olan ve bizlerle eşit hakları bulunan bu insanları topluma kazandırmak için geldik. Onlar toplumun en değerli fertleridir. Keşke Trabzon'da hastahane açabilsem de engelli arkadaşlarımızı orada çalıştırabilsek. Engelli olmak üretmemek anlamına gelmiyor, engelli arkadaşlarımız üretiyor. Her engelli bireyin toplum içerisinde mutlaka dolduracağı bir alan var."

İstanbul'da bir vakıf üniversitesi kuracağını da ifade eden Usta, Trabzon'daki genç engelli vatandaşların üniversite eğitimlerine de destek olmak istediğini sözlerine ekledi.

Genç, konuşmaların ardından engelliler adına Usta'ya plaket verildi, daha sonra 85 engelliye akülü araçları teslim edildi.

Akülü araçlarına kavuşmanın sevincini yaşayan engelliler ve aileleri, bu imkanı sağlayan ve araçları kendilerine temin edenlere teşekkür etti.

Törene, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı da katıldı. - Trabzon

Kaynak: AA / Yerel

Muharrem Usta Ahmet Metin Ortahisar Trabzon Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Buket Dereoğlu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Buket Dereoğlu kaç yaşında, nereli? Buket Dereoğlu biyografisi! Sandık Kokusu kadrosuna hangi isim katıldı? Kadroya dahil olan isim kim? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title