Haberler

Engellilere "Temsili Askerlik Uygulaması"

Ağrı'da 29 engelli, bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Ağrı'da "Temsili Askerlik Uygulaması"na katılan 29 engelli, düzenlenen törenle bir günlüğüne asker olmanın sevincini yaşadı.

Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'na aileleriyle gelen zihinsel, bedensel ve işitme engelli 29 kişi, temsili askerlik için tıraş olup, askeri üniforma giydi.

Askeri kıyafetlerle tören alanında yerlerini alan engellilere esas duruş, selam verme, silah tanıma, nişan alma ve tören yürüyüşü eğitimleri verildi.

İl Jandarma Komutanı Albay Derviş Ahmet Güllerci, jandarma teşkilatının kuruluşunun 175. yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Askerlik yapma özlemi çeken, ancak çeşitli nedenlerle askerlik yapamayan vatandaşlar için böyle bir tören düzenlediklerini ifade eden Güllerci, "Askerlik kanunu gereği ülkemizde yaşayan her Türk erkeği için askerlik hizmeti zorunludur. Bu hizmet her erkek vatandaşın yaşamı boyunca her an hatırlayacağı gurur duyacağı önemli bir görevdir" dedi.

Güllerci, yemin töreninin ordumuzun geçmiş tarihten beri yaşadığı en kutsal ve en anlamlı geleneklerinden biri olduğunu vurgulayarak, "Biz bu sevgili gençlerimizin bugün olduğu gibi, günü geldiğinde ihtiyaç duyulduğunda yettiği kadar bedenleriyle yetmediği yerde de askerliğe olan sevgi ve bağlılıklarıyla vatan hizmetine koşacaklarından adımız kadar eminiz" diye konuştu.

Engelli annesi Filiz Solmaz da oğlunun bir gün de olsa asker olmasının kendisini çok duygulandırdığını dile getirerek, "Çok memnun kaldık, Allah devletimizden razı olsun, başımızdan eksik etmesin" ifadelerini kullandı.

Engelliler, daha sonra temsili olarak askerlik yemini ederek, tören geçişi yaptı.

Tören sonrası askerler, aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Törene, Vali Mehmet Tekinarslan, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan ve Belediye Başkanı Ercan Ateş ile engelli aileleri katıldı. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title