Haberler

Engellilerden, "Yüzüncü Yıl Seferberlik Çağrısı, Büyük Yürüyüş" Projesi

Türkiye Görme Engelliler Derneği tarafından Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı etkinlikleri dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında 4 engel grubundan çeşitli etnik kökene mensup 10 engelli Gelibolu Yarımadası'nda alınacak toprak ve Türk bayrağını Ankara'ya ulaştıracak.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi yetkililerince Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı etkinlikleri dolayısıyla hazırlanan proje kapsamında 4 engel grubundan çeşitli etnik kökene mensup 10 engelli Gelibolu Yarımadası'nda alınacak toprak ve Türk bayrağını Ankara'ya ulaştıracak.

Türkiye Görme Engelliler Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı İbrahim Batdal, bir otelde düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılının 2015'de çeşitli etkinlik, gösteri ve faaliyetlerle kutlanacağını söyledi.

Sivil toplam olarak bu konuda ilk adımı attıklarını belirten Batdal, "Bu proje hem bizim hem de Çanakkale'miz için önemli milli bir proje niteliğinde. 4 engel grubundan ve çeşitli etnik kökene mensup 10 engelli 8 Ekim'de Gelibolu Yarımadası'ndaki 57. Alay Şehitliği'nde sabah namazı kılacak. Ardından buradan alınacak toprak ile Türk bayrağı, 8 gün yürüyüş yapılarak, Lapseki, Biga, Bandırma, Bursa, İnegöl, Bozüyük, Eskişehir ve Polatlı güzergahlarından Ankara'ya ulaştıracak" dedi.

Batdal, kafilenin güzergahlardaki mola noktalarında, il ve ilçe merkezlerindeki meydanlarda kurulacak özel çadırlarda konaklayacağını ifade ederek, şunları söyled:

"Yürüyüşe katılanlar, Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Güvenlik Günü olan 15 Ekim'de Ankara'ya ulaşmış olacak ve vatan toprağı ile Türk bayrağını devlet büyüklerine emanet edecek. Aynı zamanda ülkemize, bulunduğumuz coğrafi bölgeye ve dünyaya barış mesajını devlet büyüklerimizle verecektir."

Projenin tanıtım toplantısına Çanakkale Vali Yardımcısı Ömer Faruk Ateş, İl Dernekler Müdürü Resul Karakurt, 2015 Koordinasyon Merkezi Genel Sekreteri Mahmut Akkuş ile engelliler katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Gelibolu Türkiye Politika Güncel Haberler

title