Haberler

Engellilerden Örnek Davranış

Büyükçekmece Belediyesi ve Gökkuşağı Engelli İzci Grubu öğrencileri iş birliği ile kan bağışı kampanyası başlatıldı.

Büyükçekmece Belediyesi ve Gökkuşağı Engelli İzci Grubu öğrencileri iş birliği ile kan bağışı kampanyası başlatıldı. Kızılay'ın desteklediği kampanyada çadırlar kurularak vatandaşlardan kan toplandı.

Büyükçekmece Belediyesi, Gökkuşağı Engelli İzci Grubu öğrencileri ile birlikte sosyal sorumluluk kapsamında kan bağışı kampanyası başlattı. Kızılay'ın desteklediği proje ile Büyükçekmece Çarşı Bankalar Caddesi üzerinde kurulan stantta kan bağışı başvuruları alındı. Kan vermesinde engel görülmeyen vatandaşlar kurulan çadırlarda kan bağışında bulundu. Engelli izciler, ellerinde trampetler ve üzerinde "Kan ver can ver", "Bağışlanan her kan 3 can", "Tüm dünyayı kurtaramazsın ama bir can kurtarabilirsin" gibi sloganların bulunduğu pankartlarla projeye dikkat çektiler.

"İMALATI OLMAYAN TEK İLAÇ KANDIR"

Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili Ahmet Şahin, hayatta imalatı olmayan tek ilacın kan olduğunu belirterek, "Büyükçekmece Belediyesi ve Gökkuşağı Engelli İzciler Grubu olarak tamamı bedensel engelli ve zihinsel engelli öğrencilerden oluşan grup aslında şunu izah etmek istiyor. Bugüne kadar tüm sivil toplum kuruluşları ve insanlar bir olup, engellilere yardımcı olmaya çalıştılar. Burada engellilerin asıl vermek istedikleri şudur; siz bize yardımcı oluyorsunuz ama biz size bir damla kanla hayat kurtarıldığı gibi, bir damla kanla hayatınızı kaybedebilirsiniz. Biz size kanımızı veriyoruz. Biz size en değerli ilacımızla, kanımızla hayatınıza mal olacak değerle size yaşam hediye ediyoruz. Engellilerde burada ciddi bir mesaj veriyor" diye konuştu.

Yapılan projenin diğer kan bağışlarından farklı olduğuna dikkat çeken Şahin, Bu bağışın içinde yatan anlam ve mana çok derindir. Gökkuşağı Engelliler Projesi dünya çapında bir projedir. Aslında engellerimizin bir parçası değil, aslında toplumun onların bir parçası olduğunu gösteren ciddi bir projedir. Bu projeyi bugün burada hayata geçiren Başkanımız Hasan Akgün'ün dediği gibi "Hizmetin temeli sevgidir" ne olursa olsun içinde sevgiyi barındıran kim olursa olsun hayatını paylaşmaya hazırdır. Gördüğümüz gibi, onlar kalplerinden olanı bize veriyorlar" ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLAR PROJEYE DUYARLI OLMALI"

Türk Kızılay'ı Büyükçekmece Şube Başkanı Zeki Karabinaoğlu, vatandaşlara kan bağışı konusunda daha duyarlı olmaları konusunda çağrı yaptı.

Karabinaoğlu, şunları söyledi; "Büyükçekmece Belediyesi ve Gökkuşağı Engelli İzci Grubu'nun başlattığı Kızılay desteğiyle gerçekleşen proje kapsamında Büyükçekmece'de faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. "Topluma Kazandırma Projesi" adı altında iş birliği yapmaktadırlar. Gördüğünüz gibi izciler, gençler Kızılay'a kan bağışını artırmak adına Kızılay'ın kan toplamasına destek vermektedirler. Türk Kızılay'ı Türkiye'de kan toplama yetkisine sahip tek kurumdur. Kan ihtiyacının yüzde 90'ı Kızılay üzerinden karşılanmaktadır. Sağlıklı olan kişiler, 18-65 yaş arası kişiler kan bağışında bulunabilirler. İstanbul'da günlük 700 ünite kana ihtiyaç vardır. 700 ünite kanı toplayabilmek için farklı yerlerde çadırlar kurmaktayız. Sivil toplum kuruluşlarından, belediyeden destek almaktayız. Şu an da hastanelerde kan bekleyen ihtiyaç sahibi çok insan var. Günde 700 litre kana ihtiyaç olmasına rağmen toplayamıyoruz. Bu konuda halkımızı da daha duyarlı hale getirebilmek için engellilerin de destek verdiği proje oluşturduk." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Büyükçekmece Ahmet Şahin İstanbul Kızılay Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title