Haberler

Engellilerden Bayırbucak Türkmenlerine Yardım

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Yardım malzemelerinin taşınması Yardım malzemelerinin çadıra getirilmesi Hayrat İnsani Yardım Derneği Kastamonu Temsilcisi Ferit Kaya ile röportaj Bedensel engelli Mehmet Emin Kıral röportajı Kumbaraya para atmaları Engellilerden Bayırbucak Türkmenlerine yardım Kastamonu'da Türkmenler için oluşturulan yardım çadırına gelen bir grup zihinsel ve bedensel engelli, biriktirdikleri para ve çeşitli ihtiyaç malzemelerini bağışladı Kastamonu'da bir grup engelli, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek verdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Yardım malzemelerinin taşınması

Yardım malzemelerinin çadıra getirilmesi

Hayrat İnsani Yardım Derneği Kastamonu Temsilcisi Ferit Kaya ile röportaj

Bedensel engelli Mehmet Emin Kıral röportajı

Kumbaraya para atmaları Engellilerden Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kastamonu'da Türkmenler için oluşturulan yardım çadırına gelen bir grup zihinsel ve bedensel engelli, biriktirdikleri para ve çeşitli ihtiyaç malzemelerini bağışladı

Kastamonu'da bir grup engelli, Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan yardım kampanyasına destek verdi.

Özel bir rehabilitasyon merkezindeki 20 zihinsel ve bedensel engelli, belediye ile Hayrat İnsani Yardım Derneği Kastamonu Temsilciliğince Cumhuriyet Meydanı'nda Türkmenler için oluşturulan yardım çadırına geldi.

Engelliler, Bayırbucak Türkmenleri için para, kuru gıda ve giysi yardımında bulundu.

Derneğin Kastamonu Temsilcisi Ferit Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydır yardım kampanyası yürüttüklerini söyledi.

Çalışmayı, Türkmenlerin acılarını hafifletmek, ihtiyaçlarını bir nebze de olsa giderebilmek için başlattıklarını anlatan Kaya, şöyle konuştu:

"Ülkemizin insani yardım çalışmalarında dünyanın vicdanı haline gelmesi, sadece kendi bölgesinde değil, dünyada parlayan yıldız olması, bizim için işin sevindirici tarafı. Kastamonu'da da gıda, giysi, kömür yardımı üzerine çalıştık. Yaklaşık 10 tıra yakın yardım malzemesini hazır bulunduruyoruz. Nasip olursa önümüzdeki haftalarda yardım tırımız sınır bölgelerimize hareket edecek."

Engellilerin de yardım gönüllüsü olarak çadıra geldiğine işaret eden Kaya, bunların hiçbir şeye değişilmeyecek kıymetli duygular olduğunu dile getirdi. Kaya, engellilerin kumbaralarında biriktirdikleri para ile çeşitli yardım malzemeleri bağışladığını kaydetti.

"Asıl engel bedenlerde değil, vicdanlardadır"

Bedensel engelli Mehmet Emin Kıral (15) da Türkmendağı'nda süren savaşta mağdur olan ve Türkiye'ye sığınanlara yardım amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

Savaş mağdurlarına herkesin elinden geldiğince yardım etmesini isteyen Kıral, "Asıl engelin bedenlerde olmadığını düşünerek elimden geldiğince yardım etmek için buradayım. Kastamonu halkının ve tüm Türkiye'nin yüreklerini sevgiyle açıp Türkmen kardeşlerimize yardım etmelerini istiyorum. Asıl engel bedenlerde değil, vicdanlardadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Ferit Kaya Kastamonu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title