Haberler

Engelliler "Yaran Geceleri"Nde Doyasıya Eğlendi

Çankırı'da, Ahilik kültürünün parçası olan "Yaran Geceleri"ne, Vali Ayhan Çevik Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrencileri ile Vadi Spor Kulübünden özel ve bedensel engelli sporcular katıldı.

Doğantepe köyündeki Yaran Evi'nde gerçekleştirilen gecede, engelli sporcular ve öğrenciler okunan maniler eşliğinde doyasıya eğlendi.

Yaran oyunlarına da katılan engellilerin, mutluluğu gözlerinden okunuyordu.

Vadi Spor Kulübünün sahibi Selahattin Çöpten, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellileri ilk kez geçen yıl yarana davet ettiklerini belirtti.

Yaran eğlencesinin engellilerin gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Çöpten, şunları söyledi:

"Doğantepe köyü yaranındayız. Geçen yıl da engellilerimizi yaran gecelerine getirmiştik. Biz bu yaranları devam ettirmek istiyoruz yılar boyu. Engellileri topluma kazandırarak, sosyal anlamda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla yaran geceleri yapmıştık. Engellilerin gelişimine katkı sağladığını gözlemledik."

Çöpten, engelli çocukların yaranda doyasıya eğlendiğini kaydederek, "Çocuklarımız engelli olmayan gençlerle biraraya geldik çok güzel bir ortam oluştu. Engelli çocukların yarana katılımı üst düzeyde oldu. Engelli çocuklar bu tür etkinliklere katıldıklarında kendilerine özgüvenleri geliyor" dedi.

Çöpten, engelliler arasında başarılı sporcuların bulunduğunu kaydederek, "Engelli çocuklarımız arasında çeşitli spor dallarında hem Türkiye'de hem dünyada derece yapanlar var. Bundan sonrada bu başarılarının devam edeceğine inanıyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Ayhan Çevik Doğantepe Çankırı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title