Haberler

Engelliler Ümraniye'de Buluştu

Ümraniye Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliği ile ' Engelliler Haftası' etkinlikleri kapsamında bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri, engelli yaşama farkındalık için yürüdü.

Ümraniye Belediyesi ve Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) işbirliği ile ' Engelliler Haftası'nda Ümraniye'de bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Mevlana Parkı'nda bir araya gelen engelli vatandaşlar ve aileleri ellerinde taşıdıkları "Aranızdayız farkında mısınız?, 'Tut elimi geleceğim olsun' yazılı dövizler ile Ümraniye Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe bando takımı da eşlik ederken, Ümraniye Meydanı'nda 2 gün boyunca sürecek olan etkinlikler kapsamında engelli vatandaşların hünerlerini sergilediği el işlerin bulunduğu stantlar ve çalışma alanları da kuruldu. Etkinlikte Ümraniye Belediyesi Engelliler Korosu tarafından müzik ziyafeti de verildi.

Ümraniye Belediyesi tarafından Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin 2 gün boyunca devam edeceğini söyleyen Ümraniye Belediyesi Başkan Vekili Av. Mahmut Eminmollaoğlu, "Bugün engelliler ile ilgili burada birçok etkinlik olacak. Bu etkinliklerimiz sadece bugünlük de değil hafta boyunca devam edecek. Yarın da burada engelli kardeşlerimizin tiyatro gösterimi olacak. Biz Ümraniye Belediyesi olarak engellilere bir kültür merkezi tahsis ettik. Engelli araçlarımız ve kardeşlerimiz var ve biz onları 4 adet engelli aracımızla bir telefonlarıyla evlerinden alıp evlerine bırakıyoruz" dedi.

"ENGELLİ YAŞAMA FARKINDALIK OLUŞTURMALIYIZ"

Engelli yaşama farkındalık oluşturulmasını gerektiğini söyleyen Başkan Vekili Eminmollaoğlu, "Engelliler ile ilgili farkındalığı oluşturmamız lazım. Engellilere hizmetimiz sadece 1 hafta değil yılın 365 günü hizmet sunmamız lazım. Hükümetimizde engelliler ile ilgili birçok kanunu değiştirerek birçok yeni kanun getirdi. Bugün hamt olsun yaklaşık 11 milyon engelli hiç olmadığı kadar hükümetimiz döneminde belediye olarak da Ümraniye Belediyemiz döneminde çok mutlular" diye konuştu.

Öte yandan programa katılan vatandaşlardan Sibel Düzgün düzenlenen etkinlikten ve sunulan imkanlardan dolayı Ümraniye Belediyesi'ne teşekkür ettiğini belirtti.

Ümraniye Belediyesi Ak Parti Belediye Meclis üyesi Mücahide Delman ise mutluluğunu dile getirerek, "Ak Parti'den 20 yıl öncesine gidiyorum. Ben 10 yıldır dışarı çıkamayan bir engelli vatandaştım. Bunun sevincini ifade etmek çok zor. Çok mutluyuz engelli vatandaşlarımız sokağa çıkabildiği için çok mutlu" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Engelliler Haftası Ümraniye Ak Parti Tut Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title