Haberler

Engelliler, Tur Otobüsü İle Tarihi Yerleri Gezdi

Güncelleme:

Engelliler, aileleri ile birlikte ilk olarak Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'ndaki kurs merkezlerini gezdiler. Burada saz ve ses sanatçılarının seslendirdiği eserlerle halay çeken engelliler, güzel bir vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadılar. Engelliler ve aileleri, daha sonra başta Ulu Cami, Kanlı Kümbet, Aslantepe, Hasan Basri Türbesi, Zeynel Abidin Türbesi, Karakaya Baraj Gölü ve Orduzu Pınarbaşı mesire alanlarını Battalgazi Belediyesi'ne ait tur otobüsü ile gezdiler. Gezi ile ilgili bilgiler veren Malatya Beydağı Konaklama Tesisleri Lojistik Sorumlusu Erdal Şimşek, engellilerin gezilerine tur otobüsü ile katkı veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a teşekkür ederek, "Battalgazi 'ye Suriye'den gelen engelliler ile Malatya'da bulunan engelli kardeşlerimizle tur otobüsümüzle birlikte tarihi eserleri geziyoruz. Bize bu fırsatı veren başta Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'a ve Kültür ve Sosyal işler Müdürü Mercan hanıma çok teşekkür ediyoruz. Bu ilk oldu" diyerek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi.

Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mercan Sarı ise, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın bu tür etkinliklere büyük önem verdiğini belirterek, Başkan Gürkan'ın her zaman engellilerin yanında olduğunu söyledi. Sarı, etkinliğin önemine dikkat çekerek, "Suriye'de zulüm altında kalmış çocuklarımızı bir an olsun sevindirmek bizleri de mutlu etmiştir. Bundan sonrada katkı sağlayacağız. Bu çocuklarımızın da Kervansaray'daki sanat etkinliklerine katılmalarını istiyorum. Çocuklar hep gülsün, savaşlar hiç olmasın, barış olsun. Suriye'de savaşın bir an bitmesini ve Suriyeli kardeşlerimizin vatanlarına geri dönmelerini arzuluyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Selahattin Gürkan Battalgazi Malatya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title