Haberler

Engelliler Spor Şenliği" Sona Erdi

Voleybol ve futbol branşlarında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

Bursa'da Engelliler Haftası etkinlikleri çerçevesinde Valilik ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü (GHSİM) tarafından organize edilen "Engelliler Spor Şenliği" sona erdi.

Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen ve 5 branşta 14 okuldan 600 engelli sporcunun katıldığı şenliğin ödül törenine, Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, GHSİM Müdürü Süleyman Şahin, Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Salih Başparmak, Özel Sporcular Federasyonu İl Temsilcisi Uğur Dağlar, engelli sporcular, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciası nedeniyle ritim grubu gösterisi ve müzik sunumunun iptal edildiği törende, voleybol ve futbol  branşlarında dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları verildi.

GHSİM Müdürü Süleyman Şahin, törende yaptığı konuşmada,  son 2 yılda engellilerle ilgili önemli çalışmaların yapıldığını belirterek, "Bu yıl Engelliler Spor Şenliğini 5 branşta 14 okul ve yaklaşık 600 engelli sporcunun katılımıyla gerçekleştirdik. Son 2 yılda il merkezi ve ilçelerimizde engelli eğitim kurumları ile yaptığımız işbirliği doğrultusunda, binlerce engellinin sporla engellerini kaldırmak için çalışmalar başlattık. Bu kapsamda il merkezi ve ilçelerdeki tüm  tesislerimizde haftanın belirli günlerinde ücretsiz spor faaliyetleri yaptırılıyor" dedi.

Engelli servis aracıyla engelli sporcuların tesislere ulaşımını da sağladıklarını dile getiren Şahin, "Birçok antrenörümüz engelli sporcularımızın yetişmesi için işitme ve görme engelliler branşlarında sporcuları müsabakalara hazırlıyor. Tüm tesislerimizden öncelikli olarak engellilerin faydalanması için planlamalar yaptık. Engellilerin sporla hayata en iyi şekilde tutunmaları için il müdürlüğü olarak tüm engelleri kaldırdık" diye konuştu. - Bursa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Engelliler Haftası Süleyman Şahin Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title