Haberler

Engelliler Meclisi'ne Yoğun Katılım

Güncelleme:

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin seçimli genel kurulunda, mevcut başkan İbrahim Sönmez gönüllülerin oylarını alarak tekrar yeni dönem başkanlığına seçildi.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu'nda yapılan seçimli genel kurula, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Engelliler Meclisi üyeleri, engelli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve engelli bireylerin aileleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, Divan Kurulu Başkanlığı'na BKK Başkanı Semih Pala, Divan Kurulu üyeliklerine ise BKK Engelliler Meclisi üyeleri Yusuf Oranlı ve İpek Öztürk seçildi.

BKK Başkanı Semih Pala, işini severek yapan gönüllüleri sayesinde Bursa Kent Konseyi'nin Türkiye'nin en büyük ve en aktif kent konseyi olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin destek ve katkıları, meclislerin ve çalışma gruplarının faaliyetleri Bursa Kent Konseyi'ni alanında bir numara yaptığını belirten Pala, "Engelliler Meclisi de engellilerin meselelerini çözmek, daha iyi ortamların oluşturulması için çalışıyor. Fikir ve çözüm üretiyoruz. Her türlü iyileştirmenin yapılması için mücadele devam edecek. Engelliler Meclisi faydalı ve hayırlı bir oluşum. Engellilik, tüm aileyi etkileyen bir durumdur. Bu hali yaşamayan kolay kolay bilemez. Bende senelerdir engelli kardeşlerimle iç içeyim. Engelli bireyler istek ve arzularını net şekilde ifade ediyor. Düşüncelerini farklı ve orijinal projelerle anlatabiliyorlar" dedi.

Hayatın engellilere de uygun hale gelmesi için önemli adımların atıldığını ifade eden Pala, idarecilerin de bu konuda bilinçlenmeye başladığını dile getirdi. Yöneticilerin sıkıntıları kendi arzularıyla çözme gayreti olduğuna dikkat çeken Pala, "Toplum da engelliler konusunda daha duyarlı hale geliyor. Bursa Kent Konseyi olarak engelli vatandaşlarımıza hizmet etmeye ve sıkıntılarını çözmeye gayret ediyoruz. Engellilere yönelik birçok önemli toplantıyı düzenliyoruz. Toplantılara da engelliler büyük ilgi ve alaka gösteriyor. Meselelerine sahip çıkıyorlar. Türkiye'ye örnek olacak şekilde yürüttüğümüz plastik kapak toplama kampanyasında şuana kadar 135 tane akülü sandalye verdik" diye konuştu.

Engelliler Meclisi'nin birçok projesine destek veren ve ortak olan Yusuf Oranlı ise, şuana kadar 'Üç Yürek El Ele', 'Engelsiz Nağmeler', 'Sesler, Düşler ve Renkler' projelerini yaptıklarını hatırlattı. Elde edilen gelirle önümüzdeki günlerde Engelliler Meclisi'ne sinema ve fotoğraf atölyesi kuracaklarını dile getiren Oranlı, "Bundan sonra engelliler kendi filmlerini kendileri çekebilecek. Bu sene yine 'Kalbin Dansı' grubunu kurduk. Güzel çalışmalar imza atmaya devam edeceğiz" dedi.

BKK çalışmalarını anlatan video sunumunun da yapıldığı genel kurulda, İpek Öztürk de 'Engelsiz Nağmeler' projesinde seslendirdiği eseri bir kez daha söyleyerek büyük alkış aldı. Kurulda, engelli bireyler de tek tek söz alarak düşüncelerini dile getirdi. Konuşmaların ardından seçime geçildi. Öneri üzerine oylama açık usul yapıldı. Mevcut başkan İbrahim Sönmez, tüm üyelerin oylarını alarak güven tazeledi.

BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, 2005 senesinden beri başkanı olduğu Engelliler Meclisi'nde birçok güzel işe imza attıklarını söyledi. Engelli bireyler ve yakınlarıyla birlikte samimi diyalog içerisinde aile olduklarını belirten Sönmez, "Geniş kitlelere hitap edecek çalışmalar yaptık ve yapıyoruz. Türkiye'ye de örnek oluyor. Her hafta Türkiye'nin farklı yerinden aranıyorum ve Engelliler Meclisi hakkında bilgi isteniyor. Bundan sonra da faydalı ve güzel işler yapmaya devam edeceğiz.

İbrahim Sönmez başkanlığındaki yeni yönetimde, Serpil Ünler, Mustafa Tıkız, Nafiz Softa, Naciye Demir, Murat Çetin, Murat Kocatürk, Buket Bilgiç, İpek Öztürk, Fuat Akkurt, Ümit Arıburnu, Harun Tunç, Mecbure Güneri, Özgür Fehmi Havados, Ramadan Açıkgöz, Zeliha Ömürt, Berfin Özdal, Zeynep Yaşar, Yusuf Oranlı, Hüseyin Sönmez, Cüneyt Koyun, Serdar Tetik, Erhan Kuşatman, Elif Sağdıç ve Emel Kurt yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yusuf Oranlı Semih Pala Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title