Haberler

Engelliler Manisa'da Bir Günlük Asker Oldu

Manisa'da askerlik görevini yapmamış 56 engelli, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin töreninde bir günlük temsili askerlik yaptı.

Manisa'da askerlik görevini yapmamış 56 engelli, 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen yemin töreninde bir günlük temsili askerlik yaptı.

Manisa merkez ve ilçelerinden gelen 56 engelli, Engelliler Haftası münasebetiyle 1. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nda askerlik yemini etti. Engellilerin yemin törenine Manisa Vali Yardımcısı Osman Ekşi, Tugay Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Belediye Başkan Vekili Mesut Bayram Laçalar ve temsili askerlik uygulamasına katılan engellilerin yakınları katıldı. Törende birliğe ilk katılan engelli Okan Çalışkan, yaş kütüğüne engelli askerler adına plaket çaktı. Engelliler adına konuşma yapan İbrahim Turbil,

çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Türk bayrağının gölgesinde, şanlı sancağımızın huzurunda içtiğimiz andın gururunu mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bizler temsili olarak bir gün bile olsa askerlik görevini yerine getirmenin gurur ve sevinci ile dopdoluyuz" dedi. Temsili olarak bir günlük askerlik görevini yapan 56 engelli, ailelerinin karşısında askerlik yemini etti. Yemin törenin ardından 1. Piyade Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nehir Aydın, Mehmetçiklere seslendi. Aydın, "Sevgili

mehmetçikler; askerlik yükümlülüğü, asker-millet kavramının dünyadaki tek örneğini oluşturan Türk Milleti için onur meselesidir. Sizler herkese nasip olmayacak üniformalarınızı giyerek vatan, Cumhuriyet ve vazife uğrunda en değerli varlığınız olan canınızı gerektiğinde feda eyleyeceğinize, şeref timsali sancağımızın önünde ve şanlı bayrağımızın altında, arkadaşlarınıza sarılıp silahlarınız üzerine el koyarak değerli konuklarımızın ve komutanlarınızın huzurunda namusunuz üzerine ant içtiniz. Askerlik Andı;

Atatürk'e, Cumhuriyet'e ve vatana bağlılık sözleşmesidir. Bir ömür boyu sürecek anlaşmadır. Bugünden itibaren milletimizin göz bebeği, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Atatürk ile ve devrimlerinin yılmaz bekçisi olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kahraman birer Mehmetçiği oldunuz" dedi.

Konuşmaların ardından engelli askerler tören geçidiyle komutanlarını selamladı. Engelli yakınlarının büyük ilgi gösterdiği törende duygusal anlar yaşayan engelli yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Engelli askerler yemin töreninin ardından diğer askerlerle birlikte öğle yemeği yedi. Ardından kışla silah sergisini gezecek engelli askerler temel askerlik, nişancılık ve atış konularında kısa bir eğitim aldı. Son olarak Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi'ni gezen engelli askerler, 1 günlük görevlerini tamamladı ve yapılan törenle askerlik belgelerini alarak kışladan ayrıldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Engelliler Haftası Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title