Haberler

Engelliler Konfederasyonu Başkanı İçli Açıklaması

"Engelli kamu personeli sayısının 4 bin 151 de kalması üzücüdür"

Engelliler Konfederasyonu Başkanı Turhan İçli, "Engelli kamu personeli sayısının 4 bin 151'de kalması üzücüdür" dedi.

İçli, Devlet Personel Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada, 18-23 Temmuz tarihlerinde engelli kadrolarına atama sayısını az bulmaları gerekçesiyle yaptıkları açlık grevini hatırlatarak, grevin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in taleplerini kabul etmesiyle sonuçlandığını belirtti.

Geçen hafta Bakan Çelik'in ataması yapılacak engelli sayısını 3 bin 138'den 4 bin 151'e çıkarıldığını açıklamasıyla yeni bir süreç başladığını ifade eden İçli, "Engelli kamu personeli sayısının 4 bin 151 de kalması üzücüdür. Engelli Personel Seçme Sınavına 125 bin dolayında başvuru olmuştu. Engelli kamu personeli açığı ise 25 bindir. 4 bin 151 sayısı, engelli kamu personel açığının yüzde 17'sini oluşturuyor. Geride istihdam bekleyen on binlerce engelli bulunuyor" diye konuştu.

Atanacak engelli sayısını yetersiz bulduğunu ancak bin 13 engellinin daha işe kavuşmasının olumlu bir gelişme olduğunu dile getiren İçli, 15 olan il tercih sayısının 30'a çıkarıldığını, emekli ve kurumlar arası geçişin önlendiğini söyledi.

İşçi alımlarında Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) puanlarının göz önünde bulundurulacağını belirten İçli, "Şimdilik tercih kılavuzu tercih sürecinin daha fazla gecikmemesi ve atamaların bir an önce yapılması için bu kazanımlarla yetiniyoruz. Ancak 2. tercih döneminin en geç 6 ay içinde gerçekleşmesini, atanacak engelli kadrolarının bugünkünden az olmamasını istiyoruz" dedi. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Personel Başkanlığı Faruk Çelik Turhan İçli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title