Haberler

Engelliler İçin Balon Uçurdular

Güncelleme:

Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi tarafından kentte yaşayan engelli vatandaşlar için "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" nedeniyle TPAO kristal park tesislerinde yemekli gece düzenledi.

Geceye Batman valisi Azmi Çelik, Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel, STK temsilcileri ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

Düzenlenen program öncesi engelli vatandaşlar yüzlerce dilek balonu yakarak gökyüzünü aydınlattı. Batman Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Abdullah Gezici, "Birleşmiş Milletler 1992 yılında Dünya Engelliler Günü'nü kabul etmiş ve 1993 yılında da insan hakları meselesi içinde engellilerin sorunları ile ilgili bazı eylem planları yapıldı. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engelli kim sorusunu sorması gerektiğini ifade etmek istersek, engelli fiziki eksiklikleri olan mı yoksa bu sorunun bir parçası olmasına rağmen bu sorunu hissetmeyenler mi" dedi. Batman Valisi Azmi Çelik ise, "Engelli vatandaşlarımızı her alanda ve yaşantılarında gerek kamusal alanda gerek özel iş ve işlemlerindeki engelleri ortadan kaldırmaya yönelik birçok düzenlemeler yapılmış durumda. Her bir engelli vatandaşımız diğer bireyler gibi İnsan olmaktan kaynaklanan diğer insanların sahip olduğu bir takım haklara sahip olması kadar doğal bir şey yok tabi. Engelli vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldırmayan ya da kaldırmaya engel olanları da aslında bir şekilde izole etmek" dedi. Belediye Eşbaşkanı Gülistan Akel ise, "Dünya engelliler gününü hep birlikte bütün dünya hakları olarak kutluyoruz. Bizim açımızdan en büyük anlamı toplumun sistemin engellere dönük çalışmalarında ya da bakış açısında var olan eksikliliklere karşı mücadele etmek" dedi. Konuşmaların ardından program sona erdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Dünya Engelliler Günü Gülistan Akel Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title