Haberler

Engelliler Her Dalda Hünerlerini Sergiledi

Ümraniye Belediyesi tarafından 'Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü' sebebiyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Ümraniye Belediyesi tarafından 'Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü' sebebiyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Engelli vatandaşlar, spordan sanata her dalda düzenlenen yarışmalarla hünerlerini sergiledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Müftülüğü ve Türkiye Beyaz Ay Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü renkli görüntülere sahne oldu. Türkan Sabancı Görme Engelliler Okulu'nda yapılan görme engelliler arası 'Goalball Turnuvası' kıyasıya geçti.

KUR'AN-I KERİM OKUMA YARIŞMASI GÖNÜLLERİN PASINI SİLDİ

Ortaokul öğrencileri arası bilgi yarışması, görme engelli bayanlar arası kabartma Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması, bilgi yarışması ile beyaz baston yarışması coşkulu bir etkinlikle düzenlendi. Ümraniye Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'nde ise görme engelliler arası Türk Halk Müziği Yarışması, görme engelliler arası bilgisayar kullanma yarışması, satranç turnuvası, stand-up ve skeç yarışması renkli görüntülere sahne oldu.

Programın kapanış töreni ise bugün gerçekleştirildi. Ümraniye Belediyesi Nikah Sarayı'nda gerçekleştirilen etkinliğe Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra, Türkiye Beyaz Ay Derneği Başkanı Lokman Ayva, görme engelliler, aileleri ve davetliler katıldı. Belediye Başkanı Can, yarışmaların çok neşeli ve çekişmeli geçtiğini belirterek, 10 kategoride görme engelliler arasında yarışmalar yapıldığını dile getirdi. Dereceye girenleri ödüllendireceklerini ifade eden Can, "Sanırım onlara en büyük ödül, kendilerine güven duyacakları bir dünyada yaşamaları. Kendi ayakları üzerine durabilmelerini sağlamak" dedi.

Engellilerin, belediye olarak en hassas oldukları konuların başında geldiğini söyleyen Can, "Türkiye'nin en önemli gerçeklerinden birisi. Yüzde 12-13 dolayında engelli insan olduğu ifade ediliyor. Buna kayıtsız kalmamız mümkün değil. Türkiye bu noktada iyi bir mesafe aldı. Bundan 10 yıl evvel engellilerin farkında bile değildik belki. Ama son 10 yılda engellilerle ilgili çok ciddi bir çalışma sergilendi. Hükümetimiz çok ciddi çalışmalar yaptı. İlçe belediyesi olarak biz de engellilere yönelik birçok hizmet gerçekleştirdik. Göreve geldiğimiz günden beri gerçekleştiriyoruz ve bu konuda da bir standart çizgimiz yok. Yani üst standart çizgimizi hep açık bırakıyoruz. Yani nereye kadar, ne kadar yaparsak" diye konuştu.

İlk olarak 2005 yılında, engelli vatandaşları özel araçlarla istedikleri yere taşıyarak başladıklarını dile getiren Can, "Şuan da bir kültür merkezimizi engelli kardeşlerimize tahsis ettik. Haftanın her günü orada programları var. Orada, diğer kültür merkezlerimizde, diğer insanlarımıza vermiş olduğumuz her türlü meslek edindirme eğitimini orada engelli kardeşlerimize de veriyoruz. Hem çeşitli hobilerini geliştiriyorlar, meslekler ediniyorlar. Aynı zamanda boş zamanlarında musiki ve benzeri Türk Halk Müziği koromuz var. Gerçekten onlara, kendilerine güven duydukları bir ortam hazırlamaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Başkan Can, etkinliğe katılanlara ve dereceye girenlere plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hasan Can Ümraniye Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title