Haberler

Engelliler Haftası"

Memur-Sen Gaziantep şubesince "Engelliler Haftası" dolayısıyla kahvaltı düzenledi.

Memur-Sen Gaziantep şubesince "Engelliler Haftası" dolayısıyla kahvaltı düzenledi.

Memur-Sen'den yapılan yazılı açıklamaya göre, bir otelde düzenlenen kahvaltıya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmet Zor, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman, AK Parti Gaziantep Sosyal Politikalar İl Başkanı Ayşenur Mirkelam, AK Parti Engelliler Komisyonu Başkanı Hanifi Özdemir, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Programda konuşan Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen İl Başkanı Ahmet Gök, engellilerin çalışma hayatında karşılaştığı sorunlara ve son yıllarda engelli çalışanlara yönelik elde edilen kazanımlara değindi.

Gök, Memur-Sen'in son toplu sözleşmede daha önceki kazanımlara yüzde 90'lık bir artış ilave ettiğini anımsatarak, toplam 213 kazanımın hayata geçtiğini belirtti.

Gök, özeliikle bakmakla yükümlü kamu çalışanlarına günlük bir saatlik bakım izni, nöbet yazılmaması ve servis kolaylığı sağlandığını vurguladı.

Engelli çalışanlara yönelik özel kazanımlar da olduğuna dikkat çeken Gök, şunları kaydetti:

"Olumsuz hava şartlarında engelli kamu çalışanlarının ulaşımda zorluk yaşayacağı günlerde mülki amirlere engellilere dönük idari izin verme yetkisi verildi. Ayrımcılığın tamamen ortadan kalktığı, engellilerin topluma tam ve etkin katılmasının, erişilebilirliğin, fırsat eşitliğinin mükemmel anlamda işlediği bir sistem kurmadan mücadelemiz kesintisiz sürecektir. Eşitliğin ötesinde engellilerin her alanda pozitif ayrıma tabi tutulduğu bir sistem kurmak mecburiyetindeyiz. Velhasıl ışığımızı engelleyen tüm perdeleri yırtıp, elmaslarımızın ışığını gün ışığıyla birleştirmek insanlığın ortak borcudur."

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Eğitim Bir Sen Gaziantep Memur Sen Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title