Haberler

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası dolayısıyla Kars Valisi Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bir mesaj yayımladı.

Engelliler Haftası dolayısıyla Kars Valisi Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, bir mesaj yayımladı.

Vali Özdemir, mesajında, her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde Birleşmiş Milletlere üye olan tüm ülkelerde Engelliler Haftası'nın kutlandığını hatırlattı.

Bu hafta nedeniyle toplumun bir parçası olan engelli vatandaşların sorunlarının gündeme getirildiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti:

"Bu nedenle hayatın her alanında kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri engelli vatandaşlarımızın en temel insani hakkıdır. Unutmayalım ki, sosyal hayatta engellilere sağlanan imkan ve kolaylıklar, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla beraber, insana verilen değer ve önemin belirgin yansımalarıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Engelliler Haftası'nın, toplumda engelli vatandaşlarımıza karşı olan hassasiyetin artmasına katkıda bulunmasını temenni eder, tüm engelli vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve başarı dolu günler dilerim."

Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da göreve geldiği günden bu yana engelli vatandaşların sorunlarına samimiyetle eğildiklerini ifade etti.

Engellilerin bu sorunlarına çözüm üretmek, engellilerin toplumla bütünleşmelerini sağlamak için özveriyle çalıştıklarını belirten Karaçanta, "Engellilerin de hayatlarını sürdürebilmeleri için çalışmaları ve gelir sağlamaları gerekir. Oysa engellilerin büyük bir bölümü eğitimsiz ve işsizdir. Gerçek çözüm olarak engellilerin iş sahibi olmaları sağlanmalıdır. Hiç kimsenin bilerek ve isteyerek engelli olmayacağını, her an hepimizin birer engelli olabileceğimizi unutmadan, engelli vatandaşlarımız ile iç içe yaşadığımız günler ve mutlu bir ömür diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Murtaza Karaçanta Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title