Haberler

Engelliler Haftası

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) bünyesinde İstanbul ve Diyarbakır'da hizmet veren At'la Terapi Merkezi'nin kuruluşunun birinci yıl dönümü, Engelliler Haftası dolayısıyla Veliefendi Hipodromu'nda gerçekleştirilen törenle kutlandı.

Konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamaya göre, 300'den fazla engelli çocuğun katıldığı kutlamaya, Işık Üniversitesi'nin 50 gönüllü öğrencisi de eşlik etti.

Çocuklara yönelik çeşitli oyun ve aktivitelerin gerçekleştirildiği kutlamada, Türkiye Atletizm Federasyonu'yla iş birliği içinde çim pistte bir koşu da gerçekleştirildi. Yarışı ilk üçte bitiren çocukların kupayla ödüllendirildiği koşuya katılan çocuklara madalya takıldı.

TJK'nın, İnci Taneleri Zihinsel Engelliler ve Ailelerinin Eğitim Öğretim Dayanışma Derneği'ne tahsis ettiği hipodrom içinde yer alan İnci Taneleri Cafe'nin açılışı da aynı gün yapıldı. Tüm hafta boyunca hizmet verecek kafede zihinsel engelliler çalışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TJK Başkanı Yasin Kadri Ekinci, ellerindeki imkanları toplum yararına kullanmak ve farkındalık yaratmak amacıyla çalıştıklarını anlattı.

Engelli çocuklar konusunda çözümler üretmek için herkese önemli görevler düştüğünü belirten Ekinci, şöyle devam etti:

"Biz de bu sorumluluğumuzun bilinciyle, bundan bir yıl önce Engelliler Haftası'nda hizmet vermeye başlayan At'la Terapi Merkezimizin birinci yaşını kutluyor olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Çocuklarımızın sağlığı ve geleceği yararına hayata geçirdiğimiz bu projenin, gerçekleştirdiğimiz diğer sosyal sorumluluk projeleri içinde ayrı bir yeri var. Merkezimizden, tedavisine fizyoterapist raporuyla izin verilen tüm engelli çocuklarımız ücretsiz olarak yararlanabiliyor. İstanbul ve Diyarbakır'daki hipodromlarımızda çocuklarımıza şifa olmaya çalışıyoruz. Amacımız bu tedavi şeklini hızla, tüm engelli çocuklarımıza ulaştırabilmek."

Ekinci, bunun için mevcut hipodromlardaki altyapı çalışmalarını tamamlamayı arzu ettiklerini kaydederek, "Merkezimizde tarih boyunca savaşta, ulaşımda, eğlencede insanlarla yan yana olan atın mucizevi olayına tanıklık ediyoruz. At'la Terapi Merkezimiz ile bir yıl içinde 715 engelli çocuğa ulaştık. Çocuklarımız 4 bin 526 kez at binerek tedavilerinde çok önemli gelişmeler kaydetti. Şu anda birçok yerel yönetimin bu tedaviyi engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduğunu büyük bir sevinçle takip ediyoruz. Türkiye Jokey Kulübü olarak yarattığımız farkındalığın, üstlendiğimiz öncü duruşun gururunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Jokey Kulübü Engelliler Haftası Diyarbakır İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title