Haberler

Engelliler Haftası

Safranbolu Hasan Gemici Özel Eğitim Uygulama Merkezi'nde Engeliler Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Programın açılışında konuşan eski bakan Hasan Gemici, merkezin yapımın ardından kendisinin isminin verilmesinin teklif edildiğini ve kabul etmediğini söyledi.

Devletin yaptırdığı okula kendi isminin verilmesinin uygun olmayacağını söylediğini ifade eden Gemici, "İleride inşallah kendi paramızla bir şey yaparız o zaman adımızı koyarız. Türkiye'nin pek çok yerinde bu tür yerler yaptık. Prensip olarak ismimin konulmasına razı olmadım o dönem. Kendi ismimi taşıyan bu okulda bu güzelliği paylaşmaktan mutluluk duymaktayım." diye konuştu.

Gemici, 1997'de sosyal hizmetlerden, yardımlardan, engellilerden sorumlu devlet bakanı olduğunu hatırlatarak, "O yıllarda Türkiye henüz 'engelliler sorunu' diye büyük bir toplumsal sorunun olduğunu yeterince farkında değildi. Ülkemizde yaşayan insanların yüzde 10-12'sinin engelli olduğunu ve engellilerin aileleriyle neredeyse toplumumuzun 3'de birini teşkil ettiğini bilmiyorduk. Engelli insanlarımız, engelli ailelerimiz dört duvar arasında çaresiz, karamsar bir şekilde çocuklarıyla çeşitli sorunlarla boğuşmak zorunda kalıyorlardı. Gerçekten son derece mutsuz bir şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışıyorlardı." diye konuştu.

Engellilerin toplumsal hayata yeterince katılamadığını ifade eden Gemici, şunları kaydetti:

"Özellikle eğitim konusu son derece yetersizdi. Türkiye'nin tamamında zannediyorum 40-50 özel eğitim rehabilitasyon okulu vardı. Bu okullarımızda 45 bin öğrencimiz rehabilitasyon hizmeti alabiliyordu. O yıllarda sivil toplum kuruluşları ve gönüllü insanların da katkılarıyla yaptığımız çalışmaların sonucunda toplumda duyarlılık, farkındalık artırıldı, hizmetler genişlerdi. 1997 yılından 2002 yılına geldiğimiz zaman Türkiye'de engellilerle ilgili okul sayısı 400'ü geçmişti, 5 bin civarında olan rehabilitasyon hizmetlerinden yaralanan öğrenci sayısı 60-70 binlere çıkmıştı. Bugün sadece okul sayısı 2 binlerin üzerinde ve rehabilitasyon hizmetlerinden yararlanan öğrenci sayısı da 250-300 binlerde diye zannediyorum. Gerçekten bu Türkiye son derece sevindirici."

Daha sonra Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy tarafından "Safranbolu Bizimle Güzel" projesinin tanıtımı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Gemici Safranbolu Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (1)

Ayşe:

Banane engelli işte neyini kutluyon

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title