Haberler

Engelliler Haftası

Bartın'da, Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Bartın'da, Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi.

Yukarıçarşı'dan başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından Atatürk anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden programda konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, dernek olarak bugüne kadar, engellilerin sorunlarının çözümüne katkı sunmaya çalışan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ettiklerini söyledi.

Engellilere, halkın, kurumların ve iş adamlarının dayanışma duygularıyla yaptığı yardımları önemli bulduklarını belirten Kurulan, şöyle konuştu:

"Zorunlu ihtiyaçların karşılanmasında yardımlaşma yerine devletimizce çözüm üretilmesi gerekir. Engelli sorunu, insan hakları sorunudur. Engellilerin temel insan hakları ihlal edilmektedir. Bu ihlallerin ivedi bir şekilde yetkili merciler tarafından son bulmasını diliyoruz. Engelliliği doğuran bazı nedenler önlenebilir olmasına rağmen, bu hususta önemli bir gelişme sağlanamamıştır. Trafik kazaları, iş kazaları, savaş, terör ve şiddet yeni engelliler üretmeye devam etmektedir. Bizler, ülkemizde engelli sayısının yükselmemesi için devletimiz, kurum kuruluş ve halkımızla çaba göstermeye devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki, her sağlam birey bir engelli adayıdır."

Yürüyüşe, Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu, Alay Komutanı Jandarma Albay Tekin Aktemur ile engelliler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Engelliler Haftası Bartın Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title