Haberler

Engelliler Haftası

Gümüşhacıköy Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle kermes düzenlendi.

Gümüşhacıköy Belediyesi tarafından Engelliler Haftası nedeniyle kermes düzenlendi.

Cumhuriyet Kültür Merkezinde engelliler yararına düzenlenen kermese Kaymakam Ömer Said Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Özgür Çelik, Belediye Başkanı Zehra Özyol, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Engelli bireylerin kimseye muhtaç olmadan yaşamlarını sürdürmelerinin en temel hakları olduğunu vurgulayan Özyol, "Bu nedenle engellilerimizin maruz kaldığı eşitsizlikleri ortadan kaldırmak, yaşam koşulları ve bakım hizmetlerini iyileştirmek ve onlara güvenli bir ortam sunmak belediyemizin en temel görevidir" dedi.

Gümüşhacıköy Hayat Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cafer Aydın ise çağdaş toplumların en önemli özelliklerinden birinin toplumdaki engellilere sahip çıkmaları olduğunu vurguladı.

Aydın, "İnsanı yeryüzündeki en değerli varlık olarak gören bir anlayışın mensupları olarak engelli insanların yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değil, ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Topluma kazandırdığımız her engelli bireyin toplumun yükünü azaltacağı ve toplumun gelişmişlik düzeyini artıracağı bilincinde engellilerimize sahip çıkalım. Engellilerin neler yapacağını görebilmek için onlara fırsat vermemiz yeterli, balık vermeyelim balık tutmayı öğretelim, engel olmayalım engelleri kaldıralım" diye konuştu. - Amasya

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Gümüşhacıköy Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title