Haberler

Engelliler Haftası

Engelliler Haftası, Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Engelliler Haftası, Tekirdağ'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Resul Darama ile beraberindekiler, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Drama, burada yaptığı konuşmada, günümüzde, bir ülkenin genelde insanlarına, özelde ise engelli vatandaşlarına yönelik sağladığı eğitim, iş, barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi, o ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan biri olduğunu söyledi.

Engelli vatandaşlara her konuda yardımcı olunması gerektiğini belirten Drama, "Ülkemizin, engelli bireylere ve ailelerine yönelik hizmetlerin niteliğini ve ulaşılabilirliğini arttırması ve engelli bireylerin kendi kendilerine yaşamlarını sürdürebilecekleri, üretken bireyler olmasını sağlayacak olanakların oluşturulması, en önemli hedeflerimiz arasında olmalıdır" diye konuştu.

Törende, halk oyunları gösterisi sunulmasının ardından, sevgi yürüyüşü düzenlendi.

Törene, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve vatandaşlar katıldı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Yerel

Engelliler Haftası Tekirdağ Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title