Haberler

Engelliler El Sanatları Kursuyla Motive Oluyor

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Engellilerin katıldığı kurstan genel ve detay görüntü Engellilerin yaptıkları çalışmalar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Hatice Akdoğan ile röportaj Kursiyerlerden 58 yaşındaki Mahmut Salepçi ile röportaj Engelli Özcan Sevindik'in kağıt rölyef çalışması Engelli Özcan...

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Engellilerin katıldığı kurstan genel ve detay görüntü

Engellilerin yaptıkları çalışmalar

Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Hatice Akdoğan ile röportaj

Kursiyerlerden 58 yaşındaki Mahmut Salepçi ile röportaj

Engelli Özcan Sevindik'in kağıt rölyef çalışması

Engelli Özcan Sevindik ile röportaj

Ahşap yakma çalışmaları

Ahşap yakma kursuna katılan 33 yaşındaki Nuh İlhan ile röportaj

Hazır çalışmalardan genel ve detay görüntü YOZGAT (AA) – Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan engelliler, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan el sanatları kurslarıyla motive oluyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yozgat Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü, engellilerin sosyalleşmesi, motive olması ve zamanlarını iyi değerlendirmesi amacıyla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaparak çeşitli kurslar açıyor.

Açılan ahşap yakma, kağıt rölyef kurslarına katılan engelliler, hem çalışmalarını yapıyor, hem de birbirleriyle sohbet etme imkanı buluyor.

Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Hatice Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rehabilitasyon Merkezinde engellilere yönelik açılan kağıt rölyef ve ahşap yakma kursuna engellilerin yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Engelli kursiyerlerin, yaptığı çalışmalarla aynı zaman ellerine de egzersiz yapmış olduklarını ifade eden Akdoğan, "Engelli kardeşlerimiz burada bir şeyler üretmenin mutluluğunu yaşıyor. Ben bu kadar beklemiyordum. Gerçekten motivasyonları çok iyi. Çok rahat çalışmaları oluyor. Burası bir aile gibi, çok güzel bir ortam var. Biz de onlara elimizden gelen yardımı yapıyoruz." dedi.

Kursiyerlerden Mahmut Salepçi (58), kursta yelkenli gemi maketi yaptığını belirtti.

Eski deniz kaptanı olduğunu ifade eden Salepçi, "Burada zamanı iyi değerlendiriyoruz, insanlarla kaynaşa biliyoruz. Bizim için en önemli olan bu" diye konuştu.

Özcan Sevindik de, kursta günlerinin çok iyi geçtiğine değinerek şunları söyledi: "Arkadaşlarımız ayrı ayrı katlarda kalıyor. Bu çalışmalar bahane, önemli olan hep birlikte bir arada bulunabilmektir. Mutlu oluyoruz, boş kalmaktansa burada sohbet edip birbirimizi dahi iyi tanımaya çalışıyoruz."

Kendisinin kağıt rölyef yaptığını ifade eden Sevindik, yaptıkları çalışmaları sattıkları gibi hediye de ettiklerini, yaptığı çalışmayı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na hediye edeceğini aktardı.

Ahşap yakma kursuna katılan Nuh İlhan (33) ise, "Hayatta her insanın bir amacı var. Lakin engellilerin bir amacı yok muş gibi gözüküyor. Bir iş, bir uğraşı olduğu zaman biz zamanımızı kaliteli geçirdiğimize inanıyoruz. Bir şeyler çıkarmak üretmek bize mutluluk veriyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Yozgat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title