Haberler

Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı - Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş'ın konuşması Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı- Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş: - "Müftülük hizmet binaları, eğitim merkezleri, camiler ve Kur'an kurslarının engellilere uyumlu hale getirilmesi için 2012 ve 2015 yılları arasında çok çalışma yaptık" Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, müftülük hizmet binaları, eğitim merkezleri, camiler ve Kur'an kurslarının engellilere uyumlu hale getirilmesi için 2012-2015'te önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ- Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş'ın konuşması Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı- Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Erbaş: - "Müftülük hizmet binaları, eğitim merkezleri, camiler ve Kur'an kurslarının engellilere uyumlu hale getirilmesi için 2012 ve 2015 yılları arasında çok çalışma yaptık" Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Ali Erbaş, müftülük hizmet binaları, eğitim merkezleri, camiler ve Kur'an kurslarının engellilere uyumlu hale getirilmesi için 2012-2015'te önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Erbaş, Bağcılar Belediyesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, engelliler için önemli çalışmalar yaptıklarını aktardı. Bu kapsamda hastanelerde manevi destek eğitimi verdiklerini anlatan Erbaş, "Müftülük hizmet binaları, eğitim merkezleri, camiler ve Kur'an kurslarının engellilere uyumlu hale getirilmesi için 2012 ve 2015 yılları arasında çok çalışma yaptık. Mesela, engellilerin kullanımına uygun hale getirmek için cami içi 4 bin 417, cami dışı 6 bin 320 ve abdest alma yeri olarak da 5 bin 932 fiziki düzenleme yaptık" diye konuştu. Eğitim hizmetlerinde bu konuda da önemli çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Erbaş, "Öğreticilerimiz, uzmanlar tarafından seminere tabi tutuldu. Ayrıca, TRT Diyanet'te birçok program hazırladık. Hac ve umre için de yaptığımız çalışmalar var. İşitme engellilere yönelik bir internet sitesi oluşturulmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinin görme engellilere yönelik düzenlenmesi çalışmaları da devam etmektedir" dedi. - 11 ülkeden 150 katılımcı sunum yapacak"Ülkelerde Engellilik Algısı", "Ülkelerde Engellilere Yönelik Toplumsal Düzenlemeler", "Dinlerin Engelliliğe, Engellilere ve Engelli Ailelerine Yaklaşımı" gibi konuların ele alınacağı 6 oturum halinde düzenlenecek çalıştayda, 11 ülkeden 150 katılımcı sunum yapacak.Bağcılar Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Engelsiz Dünya Platformu'nun ortaklaşa düzenlediği "Uluslararası Engelliler Din Eğitimi, Metot ve Hizmetleri Çalıştayı" 15 Kasım'da sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Bağcılar Belediyesi Ali Erbaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title