Haberler

Toroslarda Engelliler Akademisi Açıldı

Güncelleme:

Mersin'de hizmete giren "Engelliler Akademisi"nde engelli vatandaşlara mesleki eğitim verilecek.

Toroslar ilçesinde hizmete giren "Engelliler Akademisi"nde engelli vatandaşlara mesleki eğitim verilecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çağdaşkent Mahallesi'nde düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, göreve geldikleri günden beri ilçede yaşayan bütün vatandaşların yaşam şartlarını daha üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını belirtti.

İlk etapta bölgede yaşayan engelli vatandaşların tespitine yönelik çalışma yaptıklarını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Hangi vatandaşımızın ne tür bir engeli var? Bunlar için nasıl çalışmalar yapabiliriz? diye düşündük ve bu yönde çalışmalarımızı yaptık. 10 yıldan beri 10 projeyi gerçekleştirdik. Bunlardan biri de bugün açılışını yaptığımız Engelliler Akademisi'dir. Türkiye'de bu proje için hak sahibi olan belediye sayısı sadece 12'dir. Bunlardan 6'sı büyükşehir, 3'ü il belediyesi, 3'ü de Türkiye genelinden 800 ilçe arasından seçilen ilçe belediyeleridir. Toroslar Belediyesi de bu 3 ilçeden birisidir. Bu da bizin bu işte ne kadar hassas olduğumuzu gösteriyor."

Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şube Müdürü Nilay Güneşgil de dünya nüfusunun yüzde 10'unu engellilerin oluşturduğunu söyledi.

Engellilerin en büyük sıkıntılarının istihdam olduğuna dikkati çeken Güneşgil, "Dernek yöneticilerine devamlı olarak hep bu yönde şikayetler gelmektedir. Bu sorunun yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarıyla çözülebileceğine inanıyorum" diye konuştu.

Öte yandan, açılışta engelli öğrenciler işaret diliyle İstiklal Marşı'nı okudu, bazı öğreniciler de müzik aletleriyle küçük bir konser verdi.

Akademide, engelli vatandaşlara dikiş, nakış, resim kursu verileceği, meslek kazanmaları için de çeşitli çalışmalar yürütüleceği bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hamit Tuna Toroslar Türkiye Mersin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title