Haberler

Engelliler 14 Şubat Sevgililer Günü İçin Kolları Sıvadı

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde 10 kişilik engelli grup, yaptıkları el işi göz nuru eserleri 14 Şubat Sevgililer Günü için satışa sundu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 10 kişilik engelli grup, yaptıkları el işi göz nuru eserleri 14 Şubat Sevgililer Günü için satışa sundu.

Bodrum Yakaköy Engelli Sevgi Sanat Atölyesi tarafından ' Sevgililer Günü kermesi düzenlendi. 14 şubat için özle tasarım yapan 6 bedensel engelli 4 zihinsel engellinin yaptığı ürünleri satışa çıkardı. Bodrum Belediyesi'nin desteği ile kurulan ve engellilere yönelik hizmet veren 'Yakaköy Sevgi Sanat Atölyesi', Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki kermeste çoğunlukla dekoratif eserlerden oluşuyor.

Atölye sorumlusu Hilal Karakaş 10 engelli bireyin yaptığı eserleri satışa sunduklarını belirterek "Kermesten elde ettiğimiz gelirle, atölyemize malzeme almayı amaçlıyoruz. 6 bedensel ve 4 zihinsel engelli öğrencimizin hazırladığı çoğunluğu dekoratif el emeği ürünler kermeste yer aldı. Sevgi dostlarıda bizi burada yalnız bırakmayıp destek oldular. Tüm ürünlerimiz doğal malzemelerden yapıldı"dedi.

Bedensel engelli Nülüfer Ünlü ise herkesin beğeneceği ürünler yaptık. İçimizden gelen aklımıza gelen ürünler yaparak 14 Şubat sevgililer günün için hazırladık. Yaklaşık 1 aydır bu ürünleri hazırlıyoruz"ifadelerini kullandı.

Sevgilisine hediye almaya gelen bir vatandaş ise engellilere destek vermek için alış verişini buradan yaptığını belirterek "dışarıdan ürün almaktansa buradan almayı tercih ettim. Burada daha güzel ürünler var"şeklinde konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bodrum Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title