Haberler

Engelli Yazar Engel Tanımadı

32 yaşındaki spastik engelli Ferhat Güler, yazarlık atölyeleri birikimlerini, "Bilinmeyene Doğru" ve "Düşler Eskicisi" adlı psikolojik hikaye kitaplarıyla okuyucusunun beğenisine sundu Güler: "Engelli olmayı bir yaşam biçimi olarak algılıyorum.

BURAK ALPER KUŞ - Muğla'da yaşayan spastik engelli 32 yaşındaki spastik engelli Ferhat Güler, bugüne kadar 2 hikaye kitabı yayınladı.

Van'ın Muradiye ilçesinde doğan 32 yaşındaki Ferhat Güler, küçük yaşta geçirdiği ateşli hastalık sonucu kaslarında kasılma, konuşma ve yürüme bozukluğu yaşamaya başladı. Spastik engelli olan Güler, hastalığına rağmen ilk ve orta öğrenimini başarıyla tamamladı.

Van Anadolu Öğretmen Lisesi'nden mezun olan Güler, 2003 yılında Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünü kazandı. Güler, sağlığıyla ilgili yaşadığı sorunlar nedeniyle üniversite eğitimini yarıda bıraktı.

Daha sonra İstanbul'daki yazarlık atölyelerine giden ve eğitim alan Güler, önce "Bilinmeyene Doğru", sonra da "Düşler Eskicisi" adında iki öykü kitabı yayınladı.

Güler, Yatağan Devlet Hastanesinde veri hazırlama kontrol işletmeni kadrosunda ayniyet saymanı olarak görev yapıyor.

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engeli nedeniyle ilk ve ortaöğretimde kendisini ifade ederken sorunlar yaşadığını, üniversitede ise engelli olarak yaşamayı öğrendiğini ve kendisini tanımlamaya başladığını söyledi.

Türkçe öğretmeni olmayı çok istediğini, bu nedenle üniversite sınavı sonrasında ilk tercih olarak bu bölümü yazdığını belirten Güler, kazandığını öğrenince büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.

Edebiyatla yakından ilgilendiğini kaydeden  Güler, "Üniversitede okuduğum dönemde yazarlık atölyelerine katıldım. Türkçe öğretmenliği bölümünü bırakmamın ardından zamanımın büyük bölümünü yazarlık atölyelerinde geçirdim. Ardından da birikimlerimi bir kitapta bir araya getirmeye karar verdim" dedi.

Yazarlık atölyelerindeki birikimlerini 2008 yılında yayınladığı "Bilinmeyene Doğru" adlı kitapta topladığını anlatan Güler, daha sonra 2011 yılında "Düşler Eskicisi" adlı kitabını yayınladığını ifade etti.

"Düşler Eskicisi" adlı kitapta birbirinden bağımsız 11 bireysel psikolojik öyküye yer veren Güler, kitabına bu ismi verme nedenini şöyle açıkladı:

"Her bireyin kendine ait düşleri vardır. Eskicinin eskiyi alarak yenisini vermesi tanımından yola çıkarsak, eskiyen düşlerin bir düş eskicisine verilerek yenilenmiş halde geri alıp yaşama daha sıkı bağlanmayı önemsemeliyiz. Ben de bu kitabımda 11 farklı bireysel psikolojik öyküyle bu konuyu işledim."

Kitaplarını yayınladıktan sonra Engelliler Haftası'nda bazı kitap fuarlara katılarak imza günleri düzenlediğini anlatan Güler, "Engelli olmayı bir yaşam biçimi olarak algılıyorum. Engellilik, bir engel değildir. Hayata daha çok bağlanma biçimidir. Hiçbir zaman ötelenmişliği kendime yediremedim" diye konuştu.

Güler, 2010 yılında başladığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyoloji Bölümünden bu yıl mezun olduğunu sözlerine ekledi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Muradiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title