Haberler

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü'nden 'Siyaset' Uyarısı

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çitfçi, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının tek ortak paydasının engelli sorunlarının çözümü olduğunu söyledi.

AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çitfçi, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının tek ortak paydasının engelli sorunlarının çözümü olduğunu söyledi. Çitfçi, "Engelli STK'larını kullanarak siyaset yapmayı düşünen varsa bundan vazgeçsin" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün, engellilere yönelik hizmet veren sivil toplum kuruluşlarının kapasitesinin gelişimini sağlamak amacıyla planladığı 'Sivil Toplum Kuruluşları İçin Kapasite Gelişimi' semineri Abant Palace Otel'de yapıldı. Seminere Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Araştırma Geliştirme ve Proje Daire Başkanı Tayyar Kuz ile 6 ilden gelen engelli derneklerinin temsilcileri katıldı. Seminerin açılışında konuşan Çiftçi, Türkiye'de engellilere yönelik çok sayıda sivil toplum kuruluşunun olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"3 kişinin bir araya geldiği STK'lar var ki bunların tamamını Türkiye genelinde muhatap almanız mümkün değil. Bu çok zor. Lobi oluştarmak istiyorsanız mutlaka büyük bir çatı altında toplanmanız gerekiyor. Sizi temsil eden çok üst düzey insanların olması gerekiyor. Yoksa Hakkari'nin Beytüşşebap ilçesinin bilmem ne kasabasında üç kişinin bir araya gelerek kurmuş olduğu derneği benim muhatap almam mümkün değil. Zamanımız olursa randevu veririz ama oradaki insanların da Türkiye'de ki çözmeye çalıştığımız sorunlarla ilgili çok ciddi kapasitelerinin olduğu konusunda şüphelerim var. O nedenle sivil toplum kuruluşları üst çatılarla birleştiği zaman iyi bir lobi oluşturmanız en iyi aracıdır bu. Türkiye ve dünya sistemi ile uygulanan mevzuatları çok iyi öğrenmemiz gerekiyor. Bu küçük STK'ların başarabileceği bir olay değildir. Üst düzey kuruluşlarla bir araya gelerek gücünüzü birleştirecek olursanız çok iyi sonuçlar elde edileceğinin kanaatini taşıyorum."

Çiftçi, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının tek bir ortak paydasının engelilerin sorunlarının çözümü olduğunu vurgulayarak, "Sizin ortak paydanız var engelli sorunlarının çözümü. Bu konuda kendi aranızda anlaşamıyor, bu STK şu partiden, bu STK bu partiden diyorsanız bunların faydası yok. Engellilerin ortak sorunlarının bir partisi olmaz. ya da 'Engelli sorunlarına sosyal demokrat farklı bakar, muhafazakar farklı bakar' diye bir şey yok. Sorun aynı sorundur. Eğer STK'lar bu noktada birleşebilecek olsalar kimse karşılarında duramaz. Özellikle engellilerin STK'larını kullanarak siyaset yapmayı düşünen varsa bundan vazgeçsin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title