Haberler

Engelli Vatandaşlara Anlamlı Hediye

Yeşilyurt Belediyesi, engelli vatandaşlara 30 adet engelli araç ve 6 adet işitme cihazı hediye etti.

Yeşilyurt Belediyesi, engelli vatandaşlara 30 adet engelli araç ve 6 adet işitme cihazı hediye etti.

Yeşilyurt Belediyesi, Anneler Günü ve Engelliler Haftası dolayısıyla tertip ettiği kutlama programında engelli vatandaşların ihtiyaçlarına cevap vermek adına 30 adet engelli araç ve 6 adet işitme cihazı hediye etti. Hazırlanan sinevizyon gösterisinden sonra etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak adına başlattıkları çalışmalara devam ettiklerini söyledi. En büyük hizmetin "insanların yüreğine, gönlüne ve kalbine dokunabilmek" olduğunu ifade eden Polat, "Annelerimiz bizim her şeyimiz, hiçbir evlat annesinin hakkını asla ödeyemez. Hangi yaşta olursak olalım annelerimizin gözünde biz hala küçüğüz ve hep koruma içgüdüsüyle hareket ederler. Allah onlardan razı olsun. Belediye olarak çam sakızı çoban armağanı misali hem Anneler Günü hem de Engelliler Haftası dolayısıyla bir arada olmak adına bu organizasyonu düzenledik. Peygamber Efendimiz müminin mümine tebessüm etmesini buyuruyor, bu hepimizin üzerinde bir hak aslında, engelli kardeşlerimizin anneleri çok ciddi zorluklar çekerek çocuklarına bakıyorlar. Bizde hem annelerimizi hem de engelli kardeşlerimizle birlikte olduğumuz için mutluyuz" şeklinde konuştu.

"ANNE VE BABALARIN SEVGİSİ VE FEDAKARLIĞI TAKDİRE ŞAYAN"

Engelli bireylerin sosyal hayata daha çok katılabilmelerini sağlayacak çalışmaları önemsediklerini anımsatan Polat, kendi yeğeninin de engelli olduğunu kaydetti. Polat, "Kardeşimin çocuğu da engelliydi, yaşam şartlarının zorluklarını yakından gördük. Aileler için engelli çocukların sevgisi bir başkadır, izahı olmayan bir sevgi bağı kuruluyor. Özellikle anne ve baba engelli çocuğuyla hayatı paylaşma seviyesine ulaşıyor, gözleri çocuklardan başka bir şey görmüyor. Buradaki sevgi ve fedakarlık takdire şayandır. Engellileri sadece bir hafta hatırlamak olmaz, onlar bizim için hayatın her anında değerli ve özeldir. Belediyenin hizmetlerinden tüm vatandaşlarımızın eşit seviyede faydalanmasına önem veriyoruz. Engelli kardeşlerimizin toplumun en önemli parçası olduklarını göstermek, yaşam kalitelerini yükseltmelerine katkı sağlamak adına projeler ve hizmetler üretmeye öncelik tanıyoruz. Kaldırımlar, yürüyüş yollarının engellilere göre ayarlanması, parklarda engelli aletlerin daha fazla olması gibi hizmetlerin uygulamaya geçmesine önem veriyoruz. Engelli kardeşlerimize yardımcı olmak anlamında elimizden geleni yapmanın gayreti içerisindeyiz, engeli olmak toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren toplumsal bir olaydır. Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştıracak hizmetler noktasında önemli mesafeler aldık, yeni süreçte el ele vererek ciddi çalışmalar yapıyoruz, daha fazla yapmamız gerekenler olduğunun bilincindeyiz, toplumdaki yaşam seviyesinin yüksek olması tüm vatandaşların aynı seviyede hizmet almasıdır. Her geçen gün daha iyi seviyeye geleceğiz. Belediye olarak Fahri Kayahan Bulvarı'nda yapımına başladığımız Engelsiz Park Projesi'ni yakın bir zaman hizmete sunacağız. Parkların sayısını artırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

BABAHANOĞLU: "YEŞİLYURT'TA GÖREV YAPTIĞIM İÇİN ÇOK ŞANSLIYIM"

Toplumun en değerli kesiminin engelli vatandaşlar olduğunu söyleyen Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu ise son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle birlikte devletin imkanlarıyla engellilerin ve yakınlarının birçok sorununun halledilmeye çalışıldığını aktardı. Babahanoğlu, "Gerek istihdam bakımından gerekse de engellilerin önündeki engellerin kaldırılması açısından çok ileri aşamalara ulaştık. Sosyal yardımlaşmamızın imkanları ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bizlere sağladığı imkanları engelli kardeşlerimize yönlendiriyoruz. Evde bakım hizmetleri, engelli ve yakınlarına ödenen aylıklar bakımından üzerimize düşenleri yapıyoruz. Yeşilyurt'ta kaymakamlık yaptığım için çok şanslıyım. Belediyelerimiz klasik belediyecilik hizmetleri dışında çok büyük hizmetler yapmaktalar. Engellilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesinde, yolların, kaldırımların, parkların ve yaşam ve ulaşım alanlarının engellilere de uygun hale getirilmesi noktasında ciddi hizmetler sunuyor" diye konuştu.

Yeşilyurt Engellileri Koruma ve Destekleme Derneği Başkanı Adnan Pekmezci de Yeşilyurt Belediyesi'nin bir telefon kadar yakın olduğunu vurguladı. Engelli Zekine Dündar annesine hitaben yazdığı şiirini programa katılan davetlilerle paylaştı. Dündar'ın şiiri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Yeşilyurt Belediyesi tarafından temin edilen 15 akülü, 15 manüel engelli araç ile altı adet işitme cihazı Kaymakam Babahanoğlu ile Belediye Başkanı Polat tarafından engellilere teslim edildi.

TÜM ANNELER YILIN ANNESİ

Etkinlikte engelli vatandaşları ve annelerini yalnız bırakmayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın eşi Fatma Zehra Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı'nın eşi Sadiye Kahtalı ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın eşi Yasemin Polat, yılın anneleri olarak seçilen tüm engelli annelerine plaket, çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti. Kutlama programına katılanlara Yeşilyurt Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan, içinde başörtüsü, çiçek ve fidandan oluşan hediyeler takdim edildi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur Polat Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title