Haberler

Engelli Vatandaşlar, Pamucak'ta "Engelsiz" Kampa Giriyor

Selçuk belediyesi engelli vatandaşlara yönelik sosyal çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Selçuk belediyesi engelli vatandaşlara yönelik sosyal çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ortak bir çalışmaya daha imza atan Selçuk Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü işbirliği ile Selçuk'taki engelli vatandaşları aileleri ile birlikte Pamucak Sosyal Tesislerinde bir haftalık Kampta buluşturuyor.

2014 Yılından itibaren her yıl Pamucak Sosyal Tesislerinde kamp kuran ve engelli vatandaşları aileleri ile birlikte denizle buluşturan Selçuk Belediyesi, bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışma başlattı. 22-28 Ağustos tarihleri arasında Pamucak Sosyal Tesislerinde engelli vatandaşlara yönelik "Engelsiz" kamp çalışmalarını tamamlayan Selçuk Belediyesi, kamp alanına 34 çadır kuracak. Eğitim, spor ve kültürel çalışmalar başta olmak üzere kamp ateşinin de yakılacağı etkinlikte, ilçede yaşayan engelli vatandaşlar aileleri ile birlikte bir hafta boyunca gönüllerince eğlenebilecekler. Her yıl yaz aylarında Pamucak Sosyal Tesislerinde kamp kuran ve engelli vatandaşları deniz ile buluşturan Selçuk Belediyesinin bu tür sosyal faaliyetlerinin devam edeceğini belirten Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ; "Engelli kardeşlerimizi aileleriyle birlikte bu yıl da deniz ile buluşturmaktan dolayı son derece memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Kampı daha ileri noktalara taşıyacağız

Bu yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ortak bir çalışmaya imza atarak ilçedeki engelli çocukları ve bireyleri aileleri ile birlikte "Engelsiz" kampında buluşturacaklarını kaydeden Başkan Bakıcı, eğitim, spor ve kültürel çalışmaların yer alacağı kampın bir hafta süreceğini söyledi. Sosyal faaliyetlere önem verdiklerini ve bu konuda engelli her bireyin de sosyalleşmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Bakıcı; "Bu tür etkinliklerimizi, engelli kardeşlerimizin ailelerinin de fikirlerini alarak daha ileri noktalara taşımayı hedefliyoruz. Engelli vatandaşlarımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcudur. Bu konuda gerek engelli vatandaşlarımızın ailelerinden, gerekse ilçemizdeki diğer kamu kurum ve kuruluşlarımızdan gelecek olan her türlü düşünce ve fikirleri önemsiyoruz. Ben bu noktada her kesimden destek bekliyorum" diye konuştu.

SELENDER'den teşekkür

Her yıl olduğu gibi bu yıl da engelli vatandaşları Pamucak Sosyal Tesislerinde buluşturan ve kendilerine bu imkanı tanıyan başta Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı olmak üzere, Meclis üyelerine ve belediye çalışanlarına, ayrıca böyle bir önemli projeye destek veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Müdürlüğü'ne teşekkür ettiğini belirten Selçuk Engellilerini Destekleme Derneği (SELENDER) Başkanı Esat Küçükzeybek, "Bu kamp, engelli kardeşlerimiz için büyük önem taşıyor. Çünkü engelli kardeşlerimiz geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da aileleri ile birlikte engelsiz bir şekilde gönüllerince eğlenebilecekler. Ben bu konuda 22-28 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan "Engelsiz" kampına katılacak olan tüm kardeşlerimize şimdiden iyi eğlenceler diliyorum" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Dahi Zeynel Bakıcı Selçuk Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title