Haberler

Engelli Vatandaşın Oy Kullanma Çilesi

Burdur’da 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir vatandaş, okul bahçesinde bir saat bekledikten sonra, sedye ile binanın 3’üncü katına çıkartılarak oyunu kullanabildi.

Burdur'da 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olan bir vatandaş, okul bahçesinde bir saat bekledikten sonra, sedye ile binanın 3'üncü katına çıkartılarak oyunu kullanabildi.

Burdur'da 22 yıldır tekerlekli sandalyeye mahkum olarak hayatını devam ettiren Şükrü Şen (58), sandık görevlilerinin kendisine yardımcı olamayacaklarını beyan ettiği iddiasıyla, 3. katında oy kullanacağı Burdur Lisesi bahçesinde yaklaşık 1 saat boyunca bekledi. Evde Bakım Hizmetleri ambulansının gelmesiyle sedyeyle çıkartıldığı okulun 3. katında oy kullanan Şen, YSK'nın engellilere gereken hassasiyeti göstermesi gerektiğini söyledi.

"YSK BENİM ENGELLİ OLDUĞUMU BİLMİYOR MU?"

Akülü engelli aracıyla oy kullanacağı binanın önünde bekleyen Şükrü Şen, "Ben 7 Haziran seçimlerinde de oy kullandım ama o zaman sandığım 1. kattaydı, şimdi ise 3. kata almışlar. Bir engelli olarak bu durumu protesto ediyorum. Ben 22 yıldır engelliyim. YSK benim engelli olduğumu bilmiyor mu da sandığımı 3. kata koymuşlar? Ben er ya da geç oyumu kullanacağım ama bu duruma dikkat çekmek için protestoyu gerçekleştiriyorum" dedi.

Bina ve sandık görevlilerinden aşağıda oy kullanma talebinde bulunduğunu veyahut bir sedye ile kendisine yardım edilebileceğini aktaran Şen, bu durumu hiç kimsenin dikkate almadığını savunarak, "Ben bir yakınım ile yukarı çıkarak da oy kullanabilirim ama yapılan uygulamaya bakın. Buradaki kimse bana yardımcı olmadı. Biz engelliler neden dikkate alınmıyoruz? " diye serzenişte bulundu.

Yaklaşık 1 saat boyunca Burdur Lisesi bahçesinde bekleyen Şen, Burdur İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Evde Sağlık Hizmetleri görevlisi ambulansının olay yerine gelmesiyle birlikte vatandaşların da yardımıyla, sedye kullanılarak 3. kata kadar taşındı. Görevliler nezaretinde oyunu kullanan engelli vatandaş, daha sonra sedye yardımıyla aşağı indirilerek, okuldan ayrıldı.

Öte yandan, söz konusu olayın yaşandığı dakikalarda ismi öğrenilemeyen sandık başkanı ve görevliler durumun haber yapılmasını engellemek için basın mensuplarına tepki gösterdi.

"BİZDE DE SEDYE VARDI"

Bina bünyesinde oy kullanılması için sedyelerinin bulunduğunu söyleyen sandık başkanı, "Bizim sedyemiz vardı. Neden bize gelmediler?" diyerek yaklaşık 1 saat boyunca okul önünde bekleyen engelli vatandaştan haberdar olmadıklarını savundu. - BURDUR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title