Haberler

Engelli Torununu Büyütüp, Yürümesi İçin Ameliyat Ettirdi

Güncelleme:

Sivas'ta, ikisi de 62 yaşındaki Fadime- Kerim Gülmez çifti, boşanan oğullarının 15 yıl önce 3 aylıkken evlerinin kapısına bıraktığı yürüme engelli torunları Mücahit Ümit Gülmez'i gözü gibi bakıp büyüttü. Hastanede ameliyat edilen Mücahit Ümit için yürüme umudu belirdi.

Yeni Mahalle'de yaşayan ve şoförlük yapan 3 çocuk babası Kerim Gülmez ve ev kadını eşi Fadime Gülmez, 1996 yılında büyük oğulları Sinan Gülmez'i, Selma Gülmez ile görücü usulü evlendirdi. Gülmez çiftinin bu evlilikten 2 yıl sonra bir erkek çocukları dünyaya geldi. Çift bu çocuklarına Kerim Can ismini verdi. Selma Gülmez, 2000 yılında ikinci çocuğuna hamile iken çiftin arasında şiddetli geçimsizlik başladı. Bu geçimsizlik devam edince Selma Gülmez merkeze bağlı Kalın Beldesi'nde yaşayan ailesinin yanına döndü.

Bir süre ailesinin yanında kalan Selma Gülmez, aile büyüklerinin araya girmesi ile tekrar eşinin evine döndü. Evine döndükten sonra ikinci çocuğu olan Mücahit Ümit'i erken doğumla dünyaya getirdi. 7 aylık olarak spastik engelli olarak doğan ve Mücahit Ümit adı verilen bebeğin durumu çiftin arasındaki geçimsizliği yeniden artırdı.

Mücahit Ümit'e 3 ay bakan çift ayrılma kararı aldı. Boşanan çift, Mücahit Ümit'i bir kış günü Kerim Gülmez'in Yeni Mahalle'de yaşadığı evinin önüne terk etti. Bir süre sonra da diğer çocukları 2 yaşındaki Kerim Can da dedesinin yanına bırakıldı. O tarihten sonra 2 torununu sahiplenen Fadime- Kerim Gülmez çifti, her türlü ihtiyacını karşıladığı çocukları bakıp büyüttü.

YÜRÜME UMUDU DOĞDU

Torunu Mücahit Ümit'i anne- babasının 3 aylıkken terk ettiğini anlatan Kerim Gülmez, "Geçimsizlik nedeniyle torunumun annesi ve babası ayrıldı. Oğlum da gidip bir başkası ile evlenip Ankara'ya yerleşince çocuklar bana kaldı. İki torunum da 2000 yılından bu yana benim yanımda. Mücahit erken doğum nedeniyle 700 gram doğdu. Yaşantısı çok zor oldu. Annesi olmadığı için bakımı da çok zor oldu. Süt ve yoğurt yedirerek onu bu günlere getirdim" dedi.

Torunun doğuştan spastik engelli olması nedeni ile yürüyemediğini, aldığı özel eğitimle okuma-yazma öğrendiğini belirten Kerim Gülmez, yıllarca tedavi olması için de elinden geleni yaptığını dile getirdi.

15 yaşına gelen Mücahit Ümit Gülmez için yürüme umudu doğdu. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ortopedi ve Travmatoloji bölümünde muayene edilen Mücahit'in bacaklarının açılabileceğine karar verildi. 3 gün önce ameliyat olan Mücahit Ümit'in yürümesi yolunda ilk adım atıldı. Bölüm öğretim üyesi Doç. Dr. Zekeriya Öztemur, Mücahit Ümit'in dizi açılmadığı için ayakta duramadığını ve yürüyemediğini belirterek, "Başarılı bir ameliyat ile bacaklarında bulunan arka bağları gevşeterek dizlerini açtık. Şu anda her iki dizi de açıldı. Sağ bacağındaki alçı çıktıktan sonra özel ayakkabı ile yürütmeye çalışacağız. Şu anda bir sıkıntı gözükmüyor" dedi.

'TEK İSTEĞİM ONUN YÜRÜDÜĞÜNÜ GÖRMEK'

Torununun yürümesini her şeyden çok istediğini belirten Kerim Gülmez, "Ameliyat gayet başarılı geçti. Bir aksilik olmaz ise torunum artık yürüyecek. Bizim torunumuz ile günümüz çok iyi geçiyor. Onu çok seviyorum. Yemeğinden, taşımasına, tuvaletine kadar her şeyi ile ben ilgileniyorum. İki torunumu da büyütüp toplum içine kazandıracağım. Zaten babasından hiç fayda yok. Evladım var bile demiyor. Babası kendi kazanıyor kendi yiyor. Ben ise kendi imkanlarım ile bu torunlarıma bakıyorum. Şimdi tek isteğim torunumun yürüdüğünü görebilmek" diye konuştu.

Dedesini çok sevdiğini söyleyen Mücahit Ümit Gülmez ise sürekli onunla vakit geçirdiğini belirtti. Mücahit Ümit'in iyileşme sürecini tamamlamasının ardından yürüme çalışmalarına başlanacağı öğrenildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

Allah Razı Olsun senden Amcamm

7
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title