Haberler

Engelli Sporcular Şenlikte Eğlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde "Engelli Sporcular Şenliği" düzenlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesine ait Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezinde "Engelli Sporcular Şenliği" düzenlendi.

Antalya'da hizmet veren engelli derneklerinin de katıldığı şenlik, coşkulu geçti. Engelli bireyler, sportif etkinlikler ve müzikle keyifli dakikalar geçirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, şenlikte yaptığı konuşmada, 2004 yılında Türel'in göreve gelmesiyle engelli rehabilitasyon merkezi yapmak üzere harekete geçtiklerini anlattı.

Çıplaklı'daki 26 dönümlük arazinin tahsisini almak için uzun süre çalıştıklarını belirten Türel, şöyle konuştu:

"Daha sonra proje çalışmalarına başladık. 3 yıl içinde proje çalışmalarıyla bizzat ilgilendim. Merkezin yüzde 95'i tamamlanmıştı. Daha sonra göreve gelen belediye yönetimi iki yıl sonra tesisi hizmete açtı. Fakat hiçbir zaman hak ettiği gibi kullanılmadı. Hak ettiği kadar öğrenciye hizmet vermedi. Hak edilen bir eğitim olmadı. Menderes Türel'in yeniden göreve gelmesiyle Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezini yeniden Antalya'ya kazandırmak için harekete geçtik. Gerekli tadilatları yaptık. Artık bu merkez, özel eğitimci öğretmenleri, iş atölyeleri, spor kulüpleri ve rehabilitasyon merkezi ile değerli engelli öğrencilerimize ve ailelerimize hizmet verecek."

Gereksinimli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Doç. Dr. Şükran Taçoy ise merkezin engelli bireylere mutlu olacakları bir hayat sunmayı hedeflediğini kaydetti.

800 öğrenci kapasiteli

Ebru Türel, daha sonra basın mensuplarına tesisi gezdirdi. Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçmiş dönemde merkezde uzman olmadığını, bugün spor çalışmalarının özel öğretmenler eşliğinde yapıldığını bildirdi.

Atölyelerde derslerin ASMEK öğretmenleri tarafından verildiğine dikkati çeken Türel, şöyle konuştu:

"Tesis çok bakımsız kalmıştı. Açık yüzme havuzu hiç kullanılmamış. 160 öğrenci ile hizmet veriyormuş. Ancak bu tesis tam kapasite çalışınca 800 öğrenciye hizmet verebiliyor. Buna karşılık 86 personelin çalıştığı merkeze devletin kasasından her ay 300 bin lira harcandı. Üç ay önce bu merkezi teslim aldık. Yeniden bir yapılanma içerisindeyiz. Saha taraması yapıyoruz. Hiç okula gitmeyen öğrencileri buraya getirmek istiyoruz."

Konuşmaların ardından Ebru Türel, şenliğe katılan öğrencilerle yakında ilgilendi, engelli bireylerin sportif etkinliklerini izledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Menderes Türel Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title