Haberler

Engelli Sporcular Potada Engel Tanımıyor

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen, “Tekerlekli Sandalye Sokak Basketbol Turnuvası” başladı.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen, "Tekerlekli Sandalye Sokak Basketbol Turnuvası" başladı. 16 takımın katıldığı turnuvada, müsabakalar sonunda kendi gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar final maçlarına katılmaya hak kazanacak.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen ve her sene birbirinden çekişmeli maçlara sahne olan, "Tekerli Sandalye Sokak ve Basketbol Turnuvası" Semih Erden Spor Salonu'nda başladı. Türkiye'nin dört bir yanından, kadın ve erkek olmak üzere 48 engelli sporcunun katıldığı turnuvaya toplam 16 takım katılıyor. Müsabakalar sonunda ise kendi gruplarında ilk 4 sırayı alan takımlar final maçlarına katılmaya hak kazanacak.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZI SPORA YÖNELTMEK İÇİN BURADAN MESAJ VERMEK İSTİYORUZ"

Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Acar, "Engelliler Basketbol turnuvasının bu sene 5'incini yılını gerçekleştiriyoruz. Bu turnuva bugün ve yarın olmak üzere iki gün boyunca devam edecek. Buraya farklı illerden 15 tane takım katıldı. Burada basketbol oynayacak olan engelli kardeşlerimin spora herkesin katılabileceğini göstermesi açısından önemli bir projeye imza atıyorlar. Bizlerde Bayrampaşa Belediyesi olarak arkadaşlarımızı destekliyoruz. Başkanımız bu projeyle bütün engelli kardeşlerimize mesaj vermek istiyor. Biz bu turnuvayı gelecek yıllarda da düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.

"ENGELLİ KARDEŞLERİMİ SPORA ÇAĞIRIYORUZ"

İstanbul Engelli Yıldızlar Takımı Basketbolcusu Engin Ekinci,"1997 yılından bu yana basketbol oynuyorum. Buradan engelli kardeşlerime seslenmek istiyorum. Kendisini karanlık odalara kapatmasınlar. Burada engelli kardeşlerimi spor yapmaya çağırıyorum. Şu an başardığım bir çok şeyi ben spor sayesinde başardım. Hayatımı en güzel şekilde yaşamak, ülke bazında geziler yapmak ben bunların hepsini spor sayesinde başardım. Lütfen evlerinde oturan engelliler spora gelsinler" diye konuştu.

Engelli Basketbolcu Mine Ercan, "Yaklaşık 9 senedir basketbol oynuyorum. Basketbol oynamak için işimi dahi bıraktım. Bayrampaşa Belediyesi sürekli olarak bu etkinlikleri yapıyor. Bu etkinlikler bizleri mutlu ediyor. Bu olayın bütün ülke bazında yapılması lazım" şeklinde konuştu.

Turnuvanın final müsabakaları ise 13 Eylül'de, Semih Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Semih Erden Bayrampaşa İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title