Haberler

Engelli Raporuyla İş Arıyor

Güncelleme:

36 yaşındaki Mehmet Efe, 1 yıl önce mide küçültme ameliyatıyla 238 kilodan 180'a düştü.

110 kiloya inmeyi hedefleyen Efe, bir yıl önce ortak olduğu fırından ayrıldıktan sonra iş başvurusuna gittiği yerlerden aşırı kilosu nedeniyle geri çevrildiğinden, obezite olduğunu belirten engelli raporu aldı. Efe, yüzde 43 engelli raporuyla İş-Kur aracılığıyla iş bulmayı umut ediyor.

Çocuk yaşta hızla kilo almaya başlayan Mehmet Efe, 238 kiloya ulaşınca, hareket kabiliyeti kısıtlandı. Efe, bunun üzerine bir arkadaşının tavsiyesiyle geçen yıl Selçuk Üniversitesi Selçuk Tıp Fakültesi'nde mide küçültme ameliyatı oldu. Ameliyatın ardından az yemek yemeye başlayan Efe, 180 kiloya kadar düştü. Ameliyat olduğu dönemlerde bir fırını ortak işleten Efe, anlaşmazlık sonucu ortaklıktan ayrıldı.

KİLOSUNDAN DOLAYI İŞ KAPILARI YÜZÜNE KAPANDI

14 yıllık evli olan ve işsiz kalan Efe, iş başvurusuna gittiği yerlerden aşırı kilosu nedeniyle geri çevrildi. Yaklaşık 1 yıldır işsiz olan Efe, çareyi engelli raporu almakta buldu. Geçtiğimiz hafta Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde obezite olduğunu belirten engelli raporu aldı. Yüzde 43 engelli raporuyla İş-Kur aracılığıyla iş bulmayı umut eden Efe, şunları söyledi:

"İş başvurusunda bulunduğum yerlerde, kilomdan dolayı tüm kapılar yüzüme kapandı. İşsizim, ne bir sosyal güvencem var, ne de gelirim. Raporu İş-Kur'a teslim edeceğim ve özel sektörün özürlü kadrolarında işe yerleştirilmeyi bekleyeceğim. Kesin olarak bir işe yerleştirileceğim diye bir durum söz konusu değil. Ama rapor almak dışında başka çarem yok. Ehliyetim var, şoförlük yapabilirim ama kilomdan dolayı kimse iş vermedi."

'ÇOCUĞUM OLSUN İSTİYORUM'

Eşi 34 yaşındaki Ayşe Efe ile 14 yıldır evli olduğunu belirten Mehmet Efe, "Çocuğumuz olmuyor. Tüp bebek tedavisiyle çocuk sahibi olmayı planlıyoruz. Sosyal güvencem olmadığı için eşim tedavide olamıyor. Daha öncede Bağ-Kur'a borcum olduğu için tedavi ettirememiştim. Halende 6 bin lira borcum var. Eğer bir işe başlayıp, sosyal güvencemde olursa, eşim tedavi olup, çocuk sahibi olmak istiyoruz."dedi.

BİRLİKTE HAYATA TUTUNDUK

Eşini yalnız bırakmadığını belirten Ayşe Efe ise, "14 yıldır evliyiz, çok zor günler geçirdik. Ona rağmen hayata tutunduk ve el ele vererek her zorluklara karşı hayatımızı devam ettirmeye çalıştık. Mide küçültme ameliyatı olduktan sonra da iyi olacak diye ümit ettik ve öyle oldu. Şu an tek sorunumuz iş. Eşim sağlığı, sıhhati yerinde olduktan sonra çalışır. Bakanlarımızdan, belediye başkanlarımızdan, bize kim yardım etmek istiyorsa, bize el uzatmalarını istiyoruz. Şu an tek sorunumuz eşimin işsizliği. İşi olduktan sonra gerisi gelir. Sağlık güvencemiz yok. 14 yıllık evliyiz, bebeğimiz de olmadı. Maddi durumumuz el vermediği içinde tüp bebek tedavisi yaptıramadık. Eşimin işi olursa çalışırsa, maddi manevi sıkıntılarımız gidecek hem de özlemlerimiz bitecek. Bir bebeğimiz olursa özlemlerimiz de bitecek."diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Selçuk Üniversitesi Mehmet Efe Ayşe Efe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title