Haberler

Engelli Oyuncular, Maçta Yönetimi Protesto Etti

Samsun Çarşamba ilçesinde geçen yıl kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÇABES) oyuncuları hazırlık maçında, müsabakayı bırakıp sahaya oturarak yönetimi ve iş adamlarını protesto etti.

Samsun Çarşamba ilçesinde geçen yıl kurulan Çarşamba Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü (ÇABES) oyuncuları hazırlık maçında, müsabakayı bırakıp sahaya oturarak yönetimi ve iş adamlarını protesto etti.

Bu yıl Bölgesel Amatör Lig'de (BAL) mücadele edecek olan ÇABES oyuncuları yeni sezon hazırlıklarına Çarşamba Mustafa Dağıstanlı Kapalı Sor Salonu'nda başladı. Bir kaç haftadır sessiz sedasız çalışmalarını sürdüren ÇABES'li basketbolcular Samsun Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor takımı (SAMSUNBESK) ile kapalı spor salonunda ilk hazırlık maçına çıktılar.

ÇABES'li basketbolcular, Mustafa Dağıstanlı Kapalı Spor Salonu'ndaki hazırlık maçının başlama düdüğü ile maça başladıktan saniyeler sonra maçı bırakarak tekerlekli sandalyelerinden inerek salonda yere oturdular. Oturdukları yerde basın açıklaması yapan ve aynı zamanda hem yönetici hem de basketbol oyuncusu olan Mustafa Uçar, "Bizler 2013 yılında bu kulübü, Çarşambamızda engelli insanların rehabilite edilmesi amacıyla hiçbir çıkar ve menfaat gözetmeksizin, evinden çıkamayan insanları evlerinden çıkarmak için kurduk. Bu oluşum için kamuoyu oluşturduk, halk benimsedi ancak şehrin ileri gelenleri maalesef bunu kabullenemedi. Belirtmek isterim ki 'damdan düşenin halini damdan düşen anlar'. Bizler ne umutlarla yola çıktık. Yönetim oluşturduk. Elit insanlardan dedik, engelli insanlara sahip çıkarlar dedik. Maalesef 2014-2015 sezonu başlamak üzere, rakip kulüpler malzemelerini takımlarını oluşturdular. Mesela kardeş takımımız destek olmak için geldiler. Büyük umutlarla ve eşit koşullarla birlikte mücadele edelim dedik, elit yönetim oluşturalım dedik ancak olmadı" dedi.

Basın açıklamasının ardından engelli basketbolcular yeniden tekerlekli sandalyelerine oturarak maça başladılar. Hazırlık maçı ÇABES'in 36-33 galibiyetiyle sona erdi. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mustafa Dağıstanlı Samsun Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title