Haberler

Engelli Öğrencilerin 'Hazal' Sevinci

KAYSERİ'de otistik çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavide kullanılırken 3 ay önce çalışanan 11 yaşındaki 'Hazal' adlı at bulundu.

KAYSERİ'de otistik çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde tedavide kullanılırken 3 ay önce çalışanan 11 yaşındaki 'Hazal' adlı at bulundu. Polislerin boş bir arazide bulduğu atıın okul bahçesine getirilmesini alkışlarla karşılayan çocuklar, oldukça zayıflayan ve bakımsız görülen 'Hazal'ı okşayıp, sevinçlerini çığlık atarak gösterdir. Özel eğitim veren ögretmenler de,  Hazal'ın bulunması bize en güzel Öğretmenler Günü hediyesi oldu" dedi.

Merkez Melikgazi İlçesi Konaklar Mahallesi'ndeki Melikgazi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinde geçen 11 Eylül'de saat 02.40 sıralarında çalınan atla ilgili yakalanan 27 yaşındaki Muhammet Güder ifadesinde, "Böbreklerimdeki taşı düşürmek için Hazal'ı çaldım" dedi. Öğrencilerin eğitim ve tedavisinde kullanılan atı çaldığını kabul eden Güler, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından hayvan hırsızlığı suçundan tutuklandı.

Şüphelinin hırsızlığa ilişkin medyadaki haberler üzerine, yakalanacağından endişe ederek çaldığı 'Hazal'ı Mimarsinann mahallesi yakınlarındaki boş bir araziye bıraktığı belirlendi. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Hırsızlık masası üç ayrı ekiple yürüttüğü çalışma sonunda çalınan 'Hazal' isimli atı Cırgalan Mahallesi'nde arazide buldu. Huysuzlanan at, kamyona bindirilemeyince yaya olarak merkeze getirildi. Bahçede çok sevdikleri atı bekleyen otistik çocuklar, Hazal'ı alkışlarla karşılayıp, sevinç çığlıkları attı. Çocuklar daha sonra Hazal'a dokunarak, okşayıp, sevdi.

"ÖGRETMENLER GÜNÜ' HEDİYESİ OLDU"

Merkez yöneticileri ve öğretmenler Hazal'ın bulunmasından dolayı öğrenciler kadar sevinçli olduklarını belirterek, atın bulunmasında medyadaki haberlerin etkili olduğunu, polise teşekkür ettiklerini söyledi. Özel eğitim veren öğretmenler, polisinin atı bulmasını 'Öğretmenler Günü armağanı' olarak nitelendirdi.

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Kayseri'de özel bir rehabilitasyon merkezinde, otistik çocukların tedavisinde 9 yıldan bu yana kullanılan, 'Hazal' adlı at, 11 Eylül'de çalındı. Merkez Melikgazi ilçesi Konaklar Mahallesi, Avanos Caddesi'nde 4 katlı binanın bulunduğu Özel Melikgazi Rehabilitasyon Merkezi arazisindeki ahırda tutulan ve yaklaşık 50 kadar otistik çocuğun terapisinde kullanılan 11 yaşındaki 'Hazal' adı verilen dişi at, 11 Eylül'de kimliği belirmeyen kişi veya kişiler tarafından saat 02.20 sıralarında çalındı. Hırsızlık üzerine polis, merkezin kamera kayıtlarını alıp, araştırmaya başladı. At hırsızı, polisin titiz çalışması sonucu yakalanıp, tutuklandı. Ardından da bugün çalınan at bulundu

- Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Kayseri Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title