Haberler

Engelli Öğrencilere "Sevgi İzi" Yapılacak

Çanakkale'de, kendini ifade edemeyen engellilere verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmalarını sağlayacak "Sevgi İzi" projesi kapsamında, bir engelli çocuğa dövme yapıldı.

Çanakkale'de, kendini ifade edemeyen engellilere verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmalarını sağlayacak "Sevgi İzi" projesi kapsamında, bir engelli çocuğa dövme yapıldı.

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan projeye Çanakkale'de başlandı.

Proje kapsamında otizm hastası zihinsel engelli 11 yaşındaki Alpaslan Ünal'a dövme yapıldı.

Ünal'ın annesi Keziban Ünal, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu projeyi önemsediklerini belirterek, "Yarın öbür gün bana bir şey olduğu zaman, çocuğum kaybolduğunda, bulunduğunda emniyet güçlerine haber vermeleri ve çocuğu ailesine kavuşturabilmeleri için dövme yaptırdık." dedi.

Sevgi İzi projesinin Çanakkale sorumluluğunu üstlenen Saliha Kıran ise, projeye destek olmak adına bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Kıran, engelli öğrencilere ücretsiz olarak dövme yapılacağını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Program yapımcısı Müge Anlı'nın 'Sevgi İzi' projesini görünce, ben de Çanakkale'de bu kampanyaya ses getirmek adına bu misyonu üstlendim. Müracaat ettim, tarafıma bu misyon verildi ve tüm rehabitilasyon merkezleriyle birlikte işbirliği içindeyim. Engelli özel çocuklarımıza ücretsiz olarak bu dövmeleri yaptırıyoruz. Bundan başka alzheimer hastası olan yaşlılarımıza da bu hizmeti vereceğiz. Asla ücret ödemeyecekler. Ben tüm velililerimizi, anneleri ve babaları da duyarlı olmaya davet ediyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Müge Anlı Çanakkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title