Haberler

Engelli Öğrencilere Büyük Hizmet

Küçükçekmece Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla engelli öğrencilere özel eğitim sınıfı açtı.

Küçükçekmece Belediyesi, Engelliler Haftası'nda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle engelli öğrencilere Özel Eğitim Sınıfı açtı. Söğütlü Çeşme İlkokulu'nda gerçekleşen Engelliler Haftası Programı sonrası özel eğitim sınıfı ile birlikte Okul Müzesi ve Hobi Bahçesi'nin açılışları da yapıldı. 'Engelleri Aşalım' okul projesi kapsamında gerçekleşen açılışlara, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, İstanbul Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı oyuncu Ayşen İnci ile pek çok sayıda öğretmen, öğrenci ve ailesi katıldı.

"ONLARI BAŞIMIZA GELMEDEN ANLAMALIYIZ"

Programa ayağı alçıda katılan İlçe Kaymakamı Harun Kaya, "Engelli kardeşlerimizle birlikte tekerlekli sandalyede basket atmıştım. O zaman bir engellinin yaşadığı zorlukları daha iyi anladım. Bugün ise sadece tek bir uzvu kullanamamanın zorluğunu yaşıyorum. Başımıza gelmeden engelli kardeşlerimizin, yavrularımızın durumu anlamalıyız" dedi.

Cemal Yılmaz ise, "Çocuklarımız bir yıl boyunca çok güzel faaliyetler yaptılar. Bugün onlar için çok özel bir gün, bugünün tadını çıkarmalarını umarım" diye konuştu.

"HERKESİN KENDİNE ÖZEL EĞİTİM HAKKI VAR"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise herkesin kendine özel eğitim alma hakkı olduğuna değinerek, Küçükçekmece Belediyesi olarak engelli ve engelsiz vatandaşın eğitimi için ellerinden geleni yaptıklarını ve her zaman yapacaklarını söyledi. Başkan Karadeniz, "Son 10 yılda ilçemizde 57 okul yaptık. Küçükçekmece'de bir eğitim kampüsünün temelini atacağız. Yazın çocuklarımız için okul bahçelerine portatif yüzme havuzları kuracağız. Hem eğlenecek hem de yüzme öğrenecekler. Yaz kamplarımız da olacak. Bu hafta sonu Kanarya Mahallesi Bilgi Evi'nin kazmasını vuracağız. Amacımız her mahallede bir bilgi evi olması" diye konuştu.

"DİĞER OKULLARA ÖRNEK OLMASINI DİLİYORUM"

İstanbul Devlet Tiyatroları Müdür Yardımcısı, sanatçı Ayşen İnci de projede emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bugün burada özel yavrularımız için açılan bu özel sınıf beni çok etkiledi. Bu sınıfın diğer okullara örnek olmasını diliyorum. Bir keresinde bir rolde, tekerlikli sandalyeli birini canlandırmıştım. O zaman engellilerin neler hissettiğini gerçekten anladım. Engellerin önündeki engelleri kaldırmalıyız. Artık ateş düştüğü yeri yakmamalı" dedi.

ENGELLİ ÖĞRENCİLERE DENİZLİ, ORMANLI SINIF

Kurdele kesimi sonrasında protokol üyeleri Özel Eğitim Sınıfı, Hobi Bahçesi ve Okul Müzesini dolaştı. Özel Eğitim Sınıfı engelli öğrenciler için özel olarak orman şeklinde tasarlandı. Ağaçlar ve deniz ve gökyüzünden oluşan eğitim sınıfında şişelerden yapılmış oyun, trafik ve ritmik sayma alanı bulunuyor. Ayrıca sınıfta bulunan denizde balık yüzdürülebiliyor çünkü tüm materyaller mıknatıslı yapıldı. Hobi Bahçesinde ise okulun diğer öğrencileri sebze ve meyve yetiştiriyor.

Engelliler Haftası Özel Programı'nda engelli öğrencilerin semazen lirik dans, şiir, keman gösterisi katılımcılardan büyük alkış aldı. Engelli öğrencilerin hazırladığı 'Çok Şey mi İstiyoruz?' başlıklı kamu spotu ise herkesi duygulandırdı. Program sonrasında ise öğrenciler, Küçükçekmece Belediyesi tarafından okul bahçesine kurulan oyun alanında eğlenceli dakikalar geçirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Küçükçekmece Belediyesi Engelliler Haftası Karadeniz İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title