Haberler

Engelli Öğrenciler Tarımı Öğrenecek

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, "Yavrularımız toprakla daha yakın bir ilişkiye geçiyor. Toprakta ürünlerin nasıl yetiştirildiğini ve o beceriyi öğreniyorlar." dedi.

Genç, Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünce, Karadeniz Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi Okulunda yapılan "Tarım İş Kolu Bahçeleri"nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de AK Parti iktidarı sayesinde ekonomik reformlarla kalkınma hamlesi başlatıldığını söyledi.

Bununla eş zamanlı olarak da engelli vatandaşların iş gücüne katılması ve onlara eğitim imkanları yaratılması amacıyla pek çok okulun açıldığını belirten Genç, şöyle devam etti:

"İktidarımızla toplumda var olan engelli algısı köklü bir şekilde değişime uğradı. Milli ve manevi değerlerimizin bize yüklediği vizyonun gereği olarak bir zihniyet dönüşümü de başlattık. Bir taraftan ülkemiz muasır medeniyetler seviyesine, yani çağın gerektirdiği standartlara ulaşmak için çabalarken, bir taraftan da ciddi bir zihniyet dönüşümüne imza attık. İşte bu adımlardan en önemlisi evvelce özürlü olarak nitelendirdiğimiz engelli kardeşlerimizin bu nitelemesini kaldırdık. Bu ciddi bir zihniyet dönüşümüdür."

Genç, engelli olmanın asla bir suç olmadığını dile getirerek "Engelli olmak, Cenab-ı Allah'ın bir takdiridir. Biz engelli kardeşlerimizi yıllar önce ziyaret ettiğimiz zaman anneler yavrularını dışarı çıkaramıyordu ya da çıkarmak istemiyordu. Bu süreçlerden geçtik. Engeli ne olursa olsun, bütün yavrularımızın aynı toplumda aynı sosyal yaşam alanlarını paylaşması için gerekli adımları attık." ifadesini kullandı.

"Her şeyin başı eğitim"

Hükümetin bu konuda çok önemli kararlar aldığını vurgulayan Genç, "Engelli kardeşlerimizin daha rahat eğitim almaları için birçok okul açıldı ve açılmaya da devam ediyor. Çünkü her şeyin başı eğitim. Biz de göreve geldiğimiz andan itibaren buna uygun adımlar attık. Bütün okullarımızı ziyaret ederek bir araya geldik ve sorunlarına çözüm ürettik." diye konuştu.

Genç, Karadeniz Özel Eğitim, Mesleki Eğitim Merkezi Okulunda da 200 öğrencinin eğitim aldığını anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çocuklarımızın ruhsal ve manevi gelişimine katkı sağlamak için bu bahçemizi açtık. Yavrularımız toprakla daha yakın bir ilişkiye geçiyor. Toprakta ürünlerin nasıl yetiştirildiğini ve o beceriyi öğreniyorlar. Bu eğitimi alıyorlar ve çok memnun kalıyorlar. Okulumuzda destek verdiğimiz yüzme kursu da devam ediyor. Biz her zaman bu yavrularımızın hizmetinde olacağız. Bu hizmetin ciddi bir eğitim hizmeti olduğunun da bilincindeyiz. Burada bu yavrularımıza sağlayacağımız katkının ebedi alemde de büyük bir mükafatının olacağını biliyoruz. Bundan dolayı bugün faaliyete açtığımız tarım iş kolu uygulama bahçelerinin herkese hayırlı olmasını diliyorum."

"Meslek okulu statüsünde"

Okul Müdürü Necati Yardım da Ortahisar Belediyesinin her zaman kendileriyle iş birliği yaparak okullarına destek olduğunu ifade etti.

Okulun meslek okulu statüsünde olduğunu belirten Yardım, "Bakanlığımız, okulumuzu meslek liseleriyle eş değer bir konuma geçirdi. Okulumuzda tarım iş kolunu faaliyete geçirmek için çalışıyorduk. Buna uygun bir arsamız da vardı. Ortahisar Belediye Başkanımızın okulumuzu ziyaretinde bahçemiz ile ilgili fikrimizi kendisine söyledik ve belediyemizin çalışanları bahçemizi her şeyiyle hazır hale getirdi." dedi.

Yardım, öğrencilerin tarım alanından mezun olacaklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından bahçenin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile çok sayıda davetli de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Metin Genç Ortahisar Karadeniz AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler? Fenerbahçe ligden çekildi mi? Fenerbahçe ligden çekilecek mi, neden çekiliyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title