Haberler

Engelli Öğrenciler İlk Kez Para Kazanmanın Sevincini Yaşadı

Kağıthane’de bulunan özel okullarda eğitim alan engelli öğrenciler, el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı.

Kağıthane'de bulunan özel okullarda eğitim alan engelli öğrenciler, el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı. Kağıthane Belediyesi'nin sağladığı imkanlarla hazırladıkları yüzlerce ürünü satışa sunan engelli bireyler, aile bütçesine katkı sağlarken ilk kez para kazanmanın sevincini yaşadı.

Kağıthane'de bulunan özel eğitim kurumlarında eğitim alan engelli öğrenciler Kağıthane Belediyesi'nin desteğiyle, yıl boyunca hazırladıkları ürünleri satışa çıkardı. Axis Alışveriş Merkezi'nde el emeği göz nuru ürünlerini sergileme imkanı bulan engelli öğrenciler, aile bütçelerine katkı sunacak. Yaptıkları yüzlerce çeşit ürünle sağlıklı insanlara taş çıkartan öğrenciler, hayatlarında ilk kez para kazanmanın sevincini yaşadı. Engelli öğrencilerin ürettikleri yüzlerce çeşit ürünün görücüye çıkarıldığı sergiye vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Serginin açılış programına Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Kağıthane Kaymakamı Hasan Göç, Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Çayır ve çok sayıda vatandaş katıldı.  Açılışta katılımcılara yine engelli öğrencilerin hazırladığı ikramlıklardan verildi.

"ENGELLİ BİREYLER HAYATIN HER ALANINDA"

Engelli çocukların hayatın her alanında bulunduğunu belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Öğrencilerimiz spor alanında, kültür alanında,ekonomik  alanda her yerde varlar. Bugün de yine çocuklarımızın güzel bir çalışmasına şahitlik ediyoruz. Axis Alışveriş Merkezi'nde oluşturduğumuz bu köşe yılın 4 ayrı zamanında çocuklarımıza hizmet verecek . Çocuklarımız hem ürünlerini burada sergileme imkanı bulacaklar. Hem buradaki motivasyonla daha fazla çalışıp ürettiklerine daha fazla ilgi duymuş olacaklar. Kendilerini daha çok geliştirecekler. Ben bu güzel ortamı oluşturan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Engelli öğrencilerle birlikte özel bir sergi hazırladıklarını belirten özel eğitim kurumu  öğretmeni Birsel Tuni, "Okulumuzda her sınıfta bir atölye çalışıyor. Bizim sınıfımızda geri dönüşüm malzemelerini kullanıyoruz. Gazete kağıtlarını boru haline getirdiler, daha sonra sepete çevirdiler ve sepetleri sertleştirmek için öğrencilerimiz akrilik boya ile boyadılar. Güzel bir geri dönüşüm çalışması yaptılar" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Kılıç Kağıthane Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title