Haberler

Engelli Öğrenci, Başarısıyla Okulundaki Öğrencilere Örnek Oldu

Afyonkarahisar'da bedensel engelli ortaokul öğrencisi Abdullah Yıldız, engelini umursamadan sıkı sıkıya sarıldığı derslerindeki başarıyla okulundaki öğrencilere örnek oldu Yıldız, yarıyıl tatili öncesinde ise takdir belgesi bekliyor.

ALİ EREN - Afyonkarahisar'da bedensel engelli ortaokul öğrencisi Abdullah Yıldız, engelini umursamadan sıkı sıkıya sarıldığı derslerindeki başarıyla okulundaki öğrencilere örnek oldu. Yıldız, yarıyıl tatili öncesinde ise takdir belgesi bekliyor.

Dedesi Ali Yıldız tarafından okula tekerlekli sandalye ile getirilen Sandıklı Barbaros Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Abdullah Yıldız, arkadaşları tarafından çok seviliyor. Yıldız'ın okuldaki ihtiyaçlarını öğretmen ve öğrenciler tarafından karşılanıyor.

Barbaros Ortaokulu Müdürü Abdullah Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yıldız'ın, okulun en örnek öğrencilerinden birisi olduğunu kaydetti.

Yıldız'ın öz güvenini kazandığını ve eğitimine engel olan her şeyi adeta kaldırdığını anlatan Türk, şöyle konuştu:

"Öğrencimiz, derslerinde son derece başarılı. Arkadaşları arasında da sevilen bir öğrenci. Abdullah'ın okul giriş ve çıkışlarında engel teşkil edecek bütün etkenleri kaldırmak için caba sarf ediyor, elimizden geldiği kadar ona yardımcı oluyoruz. Abdullah'ın eğitim ve öğretimine katkıda bulunacak ne varsa elimizden geldiğince yapmaya çalışacağız."

Okulun rehber öğretmeni Nurgül Çağıl ise Yıldız'ın kendine güvenen ve engeliyle baş edebilen bir öğrenci olduğunu söyledi.

Annesinin, babasının ve dedesinin Yıldız ile yakından ilgilendiğini belirten Çağıl, "Arkadaş ortamı iyi olan bütün sınıf ile kaynaşan bir öğrencimiz. Derslerinde de oldukça başarılı. Not ortalaması 85 puanın üzerinde. İnşallah bundan sonraki eğitim ve öğretim hayatında da daha başarılı bir şekilde devam eder" dedi.

Tek isteği akülü araç

Yıldız'ın dedesi Ali Yıldız da torununun anne ve babası çalıştığı için kendisinin ilgilendiğine değindi.

Torununu okula tekerlekli sandalye getirdiğini dile getiren Yıldız, "Öğle yemeklerini de zaman zaman ben yediriyorum. Torunumun başarısı beni mutlu ediyor. Onun başarısı için elimden geleni yapmaya devam edeceğim. Tekerlekli sandalye ile zaman zaman zorluk yaşıyoruz. Bir akülü araca ihtiyacımız var" diye konuştu. - Afyon

Kaynak: AA / Güncel

Abdullah Yıldız Abdullah Türk Ali Yıldız Sandıklı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title