Haberler

Engelli Oğlunun Sıkılmaması İçin Oyuncak Atölyesi Kurdu

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 14 yaşındaki bedensel engelli oğlu Buğrahan'ın evde sıkılmaması için oturduğu binanın alt katına 2 yıl önce ahşap oyuncak atölyesi kuran marangoz Erdal Caner, oğlunun yardımıyla çeşitli oyuncaklar üretiyor Baba Caner: "Oğlum Buğrahan yanıma gelerek bir şeyler öğreniyor, bana.

ÖZCAN GÜNEY - Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 14 yaşındaki bedensel engelli oğlu Buğrahan'ın evde sıkılmaması için oturduğu binanın alt katına 2 yıl önce ahşap oyuncak atölyesi kuran marangoz Erdal Caner, oğlunun yardımıyla çeşitli oyuncaklar üretiyor.

Caner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'da mobilya imalatında 20 yıl çalıştıktan sonra emekli olduğunu ve memleketi Sorgun'a döndüğünü söyledi.

Oğlu Buğrahan'ın mutlu olması için çabaladığını ifade eden Caner, "Emekli olduktan sonra 'memlekette ne yapabiliriz' diye düşündüm. Engelli bir çocuğum var, onu da düşünerek bir iş yeri kurmayı planladım çünkü oğlum Buğrahan yürüme engelli olduğu için evde boş boş oturmaktan çok sıkılıyordu. KOSGEB'den aldığım hibeyle 2012 yılında ahşap oyuncak imalatı yapmaya karar verdik ve evimizin altındaki dükkanda oyuncak imalatı atölyesi kurduk. Oğlum Buğrahan yanıma gelerek bir şeyler öğreniyor, bana yardımcı oluyor" diye konuştu.

Asıl mesleğinin mobilyacılık olduğunu ve bundan dolayı oyuncak imalatında kısa sürede başarıya ulaştığını belirten Caner, "Kurduğumuz oyuncuk atölyesinde engelli çocuğumun mutlu olması, sektörde gelişip, yeni fikirler ortaya çıkarmamı sağladı" dedi.

Caner, ahşap oyuncakların özelliklerine değinerek, "Ahşap oyuncakların en büyük avantajı, doğal olması, çocuk ağzına alsa bile zarar vermemesi. Oyuncaklar büyük olduğu için de çocukların yutabileceği bir şey değil, o yüzden ahşap en güzeli diye düşündük" ifadesini kullandı.

Yaptığı ahşap oyuncakların ilgi gördüğünü dile getiren Caner, "Atölyede ahşap topaçlar, puzzleler, boyama tabloları, çocukların renkleri kavramaları için üçgen ve kare prizmalar üretiyorum. Atölyenin gelişmesinde KOSGEB desteğinden istifade ettim. Öncelikle girişimcilik kursuna katıldım, projemiz kabul edildi ve biz de böyle bir çalışma yaptık. Seri imalata henüz başlamadık ancak en kısa sürede başlayacağız" şeklinde konuştu.

Ahşap oyuncakları kayın ağacından ürettiğini belirten Caner, kayın ağacının işlemesi kolay ve dayanıklı olduğunu söyledi.

Caner'in yürüme engelli oğlu Buğrahan Caner de babasının kurduğu ahşap oyuncak atölyesinde mutlu olduğunu belirtti.

Atölyede babasına yardımcı olarak vakit geçirmeye çalıştığını anlatan Caner, "Ben evde dört duvar arasında çok sıkılıyordum. Babamın oyuncak atölyesinde şimdi farklı ve renkli bir dünyam var. Elimden fazla bir iş gelmediği için atölyede oyuncaklara zımpara yapıyorum. Yaptığım işten de zevk alıyorum" dedi. - Yozgat

Kaynak: AA / Güncel

Sorgun Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title