Haberler

Engelli Oğlunun Ölümüne Neden Olduğu İddia Edilen Anne Suçlamayı Kabul Etmedi

ADANA'da 5 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli oğlunu şiddet uygulayarak ve gerekli bakımı yapmayarak 'ihmalli davranışla kasten öldürme' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu anne 31 yaşındaki Güzeyde Yılmaz, ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamayı kabul etmeyen Yılmaz, marketten döndüğü sırada evi dağıtılmış ve oğlunu ölmüş olarak bulduğunu söyledi.

Olay, merkez Sarıçam İlçesi'ne bağlı Osmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre 2 evliliğinden toplam 4 çocuğu bulunan Güzeyde Yılmaz, engelli oğlu Muhammet Miralay Doyman'ı evde diğer kardeşlerine bırakarak çalışmaya gitti. 30 Temmuz'da sabah evden ayrılan Yılmaz, eve döndüğünde oğlunun nefes almadığını fark etti. Ambulansla Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne kaldırılan küçük Muhammet'in hayatını kaybettiği belirlendi.

ANNE TUTUKLANDI

Ölü muayene raporunda, çocuğun sağ göz kapağında, sağ yanağında, dudak çevresinde ekimozlar tespit edilmesi üzerine anne Yılmaz, tutuklandı. İddianamesini hazırlayan Savcı, Güzeyde Yılmaz'ın yatağa bağımlı ve bakıma muhtaç olan engelli oğlunu diğer çocuklarına bırakarak evden çıkıp akşam eve geldiğini, evi ve çocuklarıyla ilgilenmediğini belirtti. İddianamede Güzeyde Yılmaz'ın 2 çocuğunun ifadelerine de yer verildi. Çocuklar ifadelerinde annelerinin sinirli bir yapısının olduğunu, yaramazlık yaptıkları sırada kendilerini ve kardeşlerini oklava ile döverek tokatladığını anlattı. Ölen kardeşleri Muhammet'e kendilerinin baktığını söyleyen çocuklar, annelerinin onu tokat atarak dövdüğünü belirtti. Savcı, Güzeyde Yılmaz hakkında 'ihmalli davranışla kasten öldürme' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açıldı.

'MARKETTEN DÖNDÜĞÜMDE EV DAĞITILMIŞ OĞLUM ÖLMÜŞTÜ'

İlk kez hakim karşısına çıkan Güzeyde Yılmaz, eşinden 5 yıl önce ayrıldığını ve çocuklarına tek başına baktığını belirterek savunmasında şunları söyledi:

"Kaymakamlıktan 250 TL, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan ise 750 TL yardım alıyordum. Ancak bu para masraflarımızı karşılamaya yetmiyordu. İş bulmak için evden çıktığım zamanlarda 12 yaşındaki büyük oğlum Hidayet, Muhammet'in bakımına yardımcı oluyordu. Hidayet sinirli bir yapıda olduğu için zaman zaman Muhammet'i ve diğer kardeşlerini dövüyordu. Olay günü 11.30 gibi eve döndüğümde kapı açık ve ev dağıtılmıştı. Oğlum da ölmüştü. Evde Hidayet'i göremedim. Diğer 2 oğlum yanıma gelip Hidayet'in evden kaçtığını söyledi. Ben hiç bir zaman çocuklarıma şiddet uygulamadım. Ben markete gittiğimde birileri eve gelip oğlumu öldürmüş olabilir."

Mahkeme heyeti, Güzeyde Yılmaz'ın tutukluluk halinin devamına karar verirken, Hidayet Doyman'ın tanık olarak dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

- Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Sarıçam Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title