Haberler

Engelli Oğlunu Tekerlekli Arabayla İzmir'e Götürmek İstemesi

Muğla'da bir babanın hastaneye götürmek için el arabasına bindirdiği engelli oğlu Metin İncesu'nun İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tetkikleri sürüyor.

Muğla'da yapılan muayenesinde sevkine gerek görülmeyen spastik engelli Metin İncesu (24), Ortaca Kaymakamı Hüseyin Yılmaz'ın devreye girmesi sonucu ambulansla getirildiği İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği'ne yatırıldı.

İKÇÜ Eğitim Görevlisi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Kamil Sucu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İncesu'nun, "serebral palsi" hastası olduğunu, doğum sırasında oksijensiz kaldığı için beyin fonksiyonlarında geri kalma, kol ve bacaklarda kuvvetsizlik, konuşamama şikayetlerinin bulunduğunu kaydetti.

Hastalığın tam tedavisinin bulunmadığını dile getiren Doç. Dr. Sucu, " Muğla'daki safhayı bilmiyorum ama hasta yatalak durumda. Hasta sahipleri nöbet, epilepsi ve belindeki eğrilik konusunda endişeli. Büyük bir ameliyatın faydalı olmayacağı konusunda fikrimiz oluştu" dedi.

Metin İncesu için aktif cerrahi bir durum olmadığını da ifade eden Sucu, şunları söyledi:

" Muğla'da ilgisizlik olduğunu düşünmüyorum, doğuştan bir hastalık söz konusu, açıkçası yapılacak çok önemli bir tıbbi tedavi olduğunu düşünmüyorum, kol ve bacaklardaki güçsüzlüğü giderecek bir tedavi sadece Türkiye'de değil dünyada bulunmuyor."

-Refakatçi anne Fatma İncesu

Refakatçi anne Fatma İncesu ise oğlunu çok zor şartlarda büyüttüğünü, Isparta'da yapılan iki ameliyatın da faydasını görmediklerini anlattı.

Son zamanlarda oğlunun dilini ısırmaya başladığını aktaran İncesu, "Bel kaymasından dolayı ızdırap çektiğini düşündük. Önce Ortaca'daki hastanede bakıldı, oradan Muğla'ya sevk etmişler. Muğla'da oğlumu hastaneye sevk etmeye gerek görmeyince eşim de el arabasına bindirmiş. Sonra ambulansa bindirdiler. Bunun için Kaymakam eşim hakkında eziyet yaptığı gerekçesiyle işlem yapmış. Yine olsa yine yapardık, çünkü sesimizi duyurmak istiyorduk" diye konuştu.

İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki ilgiden memnun oldukların, her klinik doktorunun tek tek gelip ilgilendiğini dile getiren İncesu, eğer tedavi mümkün değilse hastaneden çıkıp eve gitmek istediklerini bildirdi.

Oğlu Metin İncesu'nun evde daha rahat ettiğine işaret eden İncesu, eşi Zeynel İncesu'nun günük 20 lira yevmiye ile tuvalet işlettiğini, maddi açıdan zorlandıklarını, tek isteğinin kendilerine ait bir ev olduğunu da sözlerine ekledi. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye İncesu Muğla İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Büyükçekmece - Samsunspor Basket maçı ne zaman? Cübbeli Ahmet hangi partiler için oy vermek caiz değildir dedi? Cübbeli'ye göre hangi partiye oy vermek caiz değil? Kadir İnanır'ın sağlık durumu nasıl? Kadir İnanır'ın son durum ne? Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title