Haberler

Engelli Milliler, Dünya Şampiyonasına Hazırlanıyor

Güncelleme:

Ampute Milli Futbol Takımı, Meksika'da yapılacak şampiyonanın hazırlıklarını Bolu'da sürdürüyor.

Ampute Milli Futbol Takımı, 30 Kasım'da Meksika'da yapılacak Dünya Ampute Futbol Şampiyonası için Bolu'da kampa girdi.

Teknik Direktör Halil İbrahim Köprülü, gazetecilere yaptığı açıklamada, takımda 14 futbolcu bulunduğunu, bir sporcunun mazereti nedeniyle kampa katılamadığını, 24 Ağustos'a kadar şampiyona hazırlıklarını kentte sürdüreceklerini söyledi.

Günde çift antrenman yaptıklarını, genellikle fiziksel ağırlıklı çalıştıklarına dikkati çeken Köprülü, daha sonra 31 Ağustos'ta Kızılcahamam'da kampa devam edeceklerini kaydetti.

"Orada da 12 Eylül'e kadar çalışmamız olacak" diyen Köprülü, "Oradaki kampın bitimiyle Polonya'ya hareket edeceğiz. Orada 6 ülkenin katılacağı Avrupa Ampute Futbol Kupası'na katılacağız. Bu turnuvanın amacı, Avrupa ülkelerinin 30 Kasım'da Meksika'da yapılacak Dünya Şampiyonası'na hazırlık" ifadesini kullandı.

Köprülü, Polonya'dan döndükten sonra 20 Ekim'de Gölbaşı'nda toplanacaklarını anlatarak, "Burada İran Ampute Milli Takımı'nı misafir edeceğiz. Bunun haricinde üç hazırlık maçı daha yapacağız. Bundan sonra ligler başlamış olacak. 10 takımdan oluşan Süper Lig ve 12 takımlı kırmızı-beyaz grubumuz var. Oyuncularımız kulüplerine dönecek ve müsabakalarına devam edecek. Daha sonra 17 Kasım'da tekrar toplanacağız. 27 Kasım'da da Meksika'da düzenlenecek şampiyonaya katılmak üzere yola çıkacağız" şeklinde konuştu.

Şampiyonaya 32 ülkenin katılacağına işaret eden Köprülü, şunları belirtti:

"Bu gibi karşılaşmalarda gece müsabakaları da yapılıyor. Yaklaşık 20 ila 25 bin seyirci geliyor. Bu şampiyonada da böyle bir hazırlık var. Şampiyonaya katılan iyi ülkeler var. Turnuvada Özbekistan, Rusya, Brezilya, Arjantin ve İngiltere gibi iyi takımlar var. Daha önce dünya üçüncüsü ve Avrupa şampiyonalarında final oynamamız nedeniyle puanımız yüksek ve grup başı olarak mücadele edeceğiz. Biz bu maçları hazırlık maçları olarak düşünüyoruz ama önemlisi final ve yarı final. Dünya Şampiyonası kısmet olmadı ama bu sefer bu şansımızı iyi kullanmak ve dünya şampiyonu olmak istiyoruz. Ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyoruz." - Bolu

Kaynak: AA / Yerel

Köprülü Bolu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title